Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Τρικυμία Σε Φλιτζάνι


Τελικά η αριστερά των διαβασμένων δεν θα μπορέσει ποτέ να εφαρμόσει λύσεις. Κάθε που υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει μια κρίσιμη μάζα, διασπάται. Δεν έχει σημασία που στη συγκεκριμένη στιγμή δεν διασπάστηκαν και το άφησαν για μετά τις εκλογές. Σημασία έχει ότι αυτή την ώρα, μια ώρα εξαιρετικά κρίσιμη για την κοινωνία, σε μια φάση που παίζει γερά το κράτος να χρεοκοπήσει, οι κονομημένοι να την κοπανήσουν με τα λεφτά και οι πλατείες να γεμίσουν ανέργους, αυτοί κοιτάν ποιος θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μη διασπαστούν λοιπόν στα εξ ων συνετέθησαν, σε μια κίνηση σπάνιας ομορφιάς η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του ΣΥΝ για συλλογική ηγεσία με την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να τους βλέπω. Έντεκα νοματέοι να περιμένουν, φωνασκώντας, να παραδώσουν στο πρωτόκολλο του Άρειου Πάγου ένα μουσκεμένο χαρτάκι – ψηφοδέλτιο πάνω στο οποίο βρίσκονται γαντζωμένα έντεκα χέρια...

Όταν θα μείνουν εκτός Βουλής και εκτός κοινωνίας, ας μου πει κάποιος για ποιον θα είναι σαν ώριμα προς συλλογή φρούτα τα θύματα αυτής της κρίσης. Και ποιος θα προστρέξει πρόθυμα να τα «βοηθήσει» για να βοηθηθεί. Το σύνθημα που θα ακούγεται θα είναι «ΛΑ.Ό.Σ. ΛΑ.Ό.Σ. για τον λαό».

Σκεφτείτε παιδιά εσείς ποιος θα καταθέσει το ψηφοδέλτιο στον Άρειο Πάγο και αφήστε τους Καρατζαφέρηδες να αλωνίζουν. Έχετε τα δικά σας θέματα τώρα, που να ασχολείστε και με τα της κοινωνίας.

Νυν υπέρ πάντων αι συνιστώσαι...

Στη φωτογραφία μια τρικυμία σε φλιτζάνι που δεν ενδιαφέρει πια κανέναν...

9 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Μέσα ο Ψινάκης, όξω αι Συνιστώσαι.

Adorable.

O Σχολιαστής είπε...

Σε μεγάλο βαθμό για την ανάρτηση αυτή ευθύνεται μια φωτογραφία που είχες στο blog σου. Πρόκειται για τη φωτογραφία του “Πλεύρη Ευρωβουλευτή” (όπως λέμε "ο Καραγκιόζης φούρναρης") με τη λεζάντα: Πίνε εσύ φρεντοτσίνους και στείλε αυτόν στην Ευρωβουλή. Μετά λύπης παρατηρώ ότι αποκαθηλώθηκε...

Κατ΄ αναλογία γράφτηκε και το «Σκεφτείτε παιδιά εσείς ποιος θα καταθέσει το ψηφοδέλτιο στον Άρειο Πάγο και αφήστε τους Καρατζαφέρηδες να αλωνίζουν»

pølsemannen είπε...

Ε ναι αποκαθηλώθηκε, φρέσκα κουλούρια πια...

Τώρα ο Θανασάκης ο Πλεύρης είναι στην Ευρωβουλή και μας κάνει νια, νια, νια..

O Σχολιαστής είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τέτοια βλακόφατσα (η οποία, αντιστοιχούσα σε πασιφανή βλάκα, σε κάνει με το ζόρι φυσιογνωμιστή) δύσκολα την κρατάς πρώτο τραπέζι πίστα για πολύ καιρό. Είναι αντιτουριστικό, πως να το κάνουμε...

Yannis Zabetakis είπε...

τελικά δεν είναι μόνο ο αλέξης που κρύβεται πίσω από τις λέξεις...αλλά μια ολάκερη εντεκάδα!

και όλη η κενωνία...κλίνει επί δεξιά :)

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΟΠΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ, ΑΛΛΑ Η ΒΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ..

πρκλς είπε...

Καπιταλιστικό κουμμούνι, καλή η ενδεκάδα, αλλά δεν έχει βάθος στον πάγκο!
Ίσως με δεκαεξάδα θα ήτο καλυτερότερα!
:-)

Yannis Zabetakis είπε...

ενδεκάδα είναι λίγοι για μπάλα και πολλοί για basket...
άρα ...άμπαλοι...για άλλη μια φορά!

οεο

O Σχολιαστής είπε...

@ καπιταλοκούμμουνον

Όπως είπε και ο Τσίπρας, είναι λίγο γεροντοκορίστικο το κλίμα...

@ Περίκαλλον και Ζάμπε: Κάτω η ποδοσφαιροποίησις της πολιτικής ζωής :-)