Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τα ρεμάλια του κυρ Θόδωρα...

Χτες άκουσα τον «Μεγάλο Τραγουδιστή», περισσότερο γνωστό βέβαια με το όνομα Θεόδωρος Πάγκαλος, να αποκαλεί όλους όσους δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν στις εκλογές, ρεμάλια. Με εξαίρεση, λέει, όλους όσοι είχαν σοβαρό κώλυμα, λέει, οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι ξεφύσηξαν με ανακούφιση.

Καθότι βρίσκομαι εκτός έδρας, αναγκάστηκα να καταφύγω σε ένα ηλεκτρονικό λεξικό για να αποσαφηνίσω την ακριβή έννοια της λέξης. Σύμφωνα λοιπόν με το Δωρεάν Ηλεκτρονικό Λεξικό, ρεμάλι είναι αυτός που δεν είναι άξιος για τίποτα.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κυρ Θόδωρο, σεβαστό κομμάτι του κόσμου που δεν πήγε να ψηφίσει είναι ρεμάλια. Ανάξιοι.


Και εδώ μου ήρθε στο μυαλό το λαϊκόν άσμα: Εγώ δεν ήμουνα αλήτης, αλήτη με έκανες εσύ. Και εξηγούμαι: Ποιος φταίει ρε Θόδωρε που δεν πήγαν να ψηφίσουν; Πιστεύεις πραγματικά ότι το πολιτικό σύστημα έχασε από τον καλό καιρό; Μήπως από το ξενύχτι της προηγούμενης βραδιάς; Δεν νομίζεις ότι όλοι εσείς που απομυζείτε τα ρεμάλια τόσα χρόνια έχετε τις ευθύνες σας; Το κάθε ρεμάλι, από την πεφωτισμένη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρωστάει αυτή τη στιγμή καμιά εικοσιπενταριά χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό. Βγαίνει ο Τσουκάτος και ομολογεί ορθά κοφτά ότι το κόμμα πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Siemens. Γιατί δεν παραιτείσαι; Δεν ήσουν βουλευτής εκείνη την περίοδο; Γιατί δεν διαχωρίζεις τη θέση σου; Που είναι η εντιμότητα ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι προσπαθεί τόσα χρόνια να ακροβατεί ανάμεσα στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο περιθώριό της;

Και ποιος φταίει που τριάντα χρόνια μετά την ένταξη στην ΕΕ ελάχιστοι πολίτες γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό το φρούτο και πως επηρεάζει τη ζωή τους; Τόσα χρόνια έχετε μάθει τον κόσμο ότι ΕΕ σημαίνει επιδοτήσεις και τίποτα άλλο. Γιατί λοιπόν να κατέβουν να ψηφίσουν όλοι όσοι δεν μετέχουν άμεσα σε αυτές; Τι τους ενδιαφέρει η ΕΕ;

Έχουν αποτύχει τα πολιτικά κόμματα στον θεσμικό τους ρόλο. Και κατά συνέπεια έχετε αποτύχει και εσείς οι πολιτικοί. Γιατί τα κόμματα δεν είναι τα ντουβάρια της Ιπποκράτους και της Ρηγίλλης, είναι ο άνθρωποι που τα στελεχώνουν τόσα χρόνια. Έχετε βέβαια πετύχει 100% στον πλουτισμό σας, το νόμιμο μέσα από τα 300 εκατομμύρια του ετήσιου προϋπολογισμού της Βουλής, ο οποίος υπερβαίνει εκείνον του ταμείου κατά της φτώχειας. Και βέβαια τον παράνομο πλουτισμό, κάτι που για μένα αφορά όλους σας, γιατί όλοι σας έχετε κάνει ρουσφέτια.

Και έτσι είσαστε όλοι διεφθαρμένοι. Δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις στο χέρι, ζεστά ζεστά. Κάθε υπάλληλος που διορίζετε εσείς στο δημόσιο, για να τσιμπήσετε κανέναν ψήφο παραπάνω, κοστίζει από μισό μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ για όσα χρόνια θα δουλεύει, λέμε τώρα. Και τα λεφτά αυτά τα πληρώνουν τα ρεμάλια.

Μπορεί τα περισσότερα από τα ρεμάλια, όλα όσα γράφω εδώ να μην τα έχουν τόσο ξεκάθαρα στο μυαλό τους. Επειδή όμως ζουν στην ίδια χώρα τα έχουν ξεκάθαρα στο πετσί τους. Όλοι έχουν αισθητήριο, ακόμα και αυτοί που βλέπουν Star από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και σας απορρίπτουν χωρίς πολύ σκέψη. Επιστρέφοντας σας, προκαταβολικά, τον χαρακτηρισμό.

5 σχόλια:

Κλεοπάτρα και Μινγκ είπε...

Ξεκάθαρη και εύστοχη πολιτική σκέψη με πειστικότατη επιχειρηματολογία και τις σωστές δόσεις μένους. Μίλησες για λογαριασμού κάθε φτωχού απέσχοντα. Μου άρεσε και με εξέφραζε το κείμενο, και είπα έτσι, να περάσω. :-))

O Σχολιαστής είπε...

Καλά έκανες :-)
Πάντως για την ιστορία, εγώ ψήφισα. Αλλά με εκνεύρισε πολύ η δήλωση του Πάγκαλου. Εκεί που μας χρωστάνε πάνε να μας πάρουνε και το βόδι. Τώρα που το σκέφτομαι η ανάρτηση θα έπρεπε να είχε τίτλο: "'Ασ'το βόδι κάτω!!!"

incognito είπε...

Αγαπητε σχολιαστη, σε διαβαζω τωρα καμμια ωρα. 10 με οξεια ολα τα γραφομενα σου. Πανε να δεις και το
voting του George Carlin και ολα τα show του).
Συνεχισε σε παρακαλω απτοοιτος.
Κριμα που ψηφισες.

O Σχολιαστής είπε...

@ incognito
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Το έψαξα και το είδα το βιντεάκι του Carlin. Δεν τα λέει άσχημα αλλά να σου πω την αλήθεια, θα ψηφίσω και την επόμενη φορά :-)

O Σχολιαστής είπε...

Μεγάλος τραγουδιστής ήταν το κωδικό όνομα του Πάγκαλου στην υπόθεση - φιάσκο της προσπάθειας φυγάδευσης του Οτσαλάν. Σε εκείνο το έργο το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης το έλεγαν "η κυρία Κατεχάκη" και τον Πάγκαλο, μεγάλο τραγουδιστή. Επειδή η κωδικοποίηση έγλειφε απέφυγε το κωδικό όνομα φάλτσος τραγουδιστής.