Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Κινέζικα τα λένα και είναι απλά!!!


Έκθεση της αστυνομίας του Λουξεμβούργου εμπλέκει τον Γάλλο πρόεδρο με offshore που χρηματοδοτούσε τον Μπαλαντίρ.

Σε μία υπόθεση που η πλοκή κόβει την ανάσα, (όχι σαν τα πεζά δικά μας του τύπου: Siemens δίνει λεφτά Τσουκάτο, Τσουκάτο δίνει λεφτά ΠΑΣΟΚ) φαίνεται ότι ο Σαρκοζί στα πλαίσια μια συμφωνημένης και περίπου νόμιμης μίζας προς Πακιστανούς αξιωματούχους για αγορά υποβρυχίων, έπαιρνε πίσω ένα κομμάτι των χρημάτων προς χρηματοδότηση του κόμματός του. Το σκηνικό έχει να κάνει με πολιτικές εμπάθειες ανάμεσα στον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας και στον Πρωθυπουργό του, με σπασίματα ποδιών Πακιστανών Ναυάρχων από τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και με τον φόνο 11 Γάλλων ναυπηγών στο Καράτσι επειδή οι Γάλλοι σταμάτησαν εντελώς κάποια στιγμή να τα σκάνε στους Πακιστανούς καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος ήθελε να την σπάσει στον Πρωθυπουργό του.

Πειστήριον 2ον: Οι Ούγγροι σήμερα, ανακοινώνοντας της δική τους απογραφή μας είπαν ότι η προηγούμενη κυβέρνησή τους, έλεγε ψέματα για το έλλειμμα. Έτσι,με έλλειμμα 7,5% αντί για 3,8% που έλεγαν μέχρι τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Συμπέρασμα που βγάζει κανείς χωρίς να πρέπει να έχει καν το IQ του Πρωθυπουργού μας: Σιγά που αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Σ Ι Γ Α !!! Σιγά που την απατεωνιά την ανακάλυψαν οι Έλληνες. Και σιγά που οι Έλληνες θα είναι οι μοναδικοί που θα πάρουν τους πολιτικούς τους με τις πέτρες όπως είπε σήμερα το αστροπελέκι. Θα γίνει σε πολλές, πολλές χώρες αυτό. Απλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη διάδοχη κατάσταση.

Το σύστημα είναι παντού σάπιο. Πηγαίνουμε ολοταχώς για νέες τάξεις πραγμάτων, όπως αυτές που γέννησε η κρίση του 1929 – 1932. Η παραγωγική βάση και τα φράγκα μετακινούνται μαζικά προς την Κίνα και τις Ινδίες και αυτό δημιουργεί κραδασμούς που αναμένεται να μεγαλώσουν και να δώσουν ωραιότατους γεωπολιτικούς σεισμούς. Και καθώς το πολιτικό σύστημα της Δύσης είναι ξεχαρβαλωμένο και ξεπουλημένο σε χίλιους μύριους εκβιαστές – χρηματοδότες είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα καταφέρει να δώσει λύσεις. Πάντα θα είναι μπλεγμένο ανάμεσα στις εξαρτήσεις του και στην ανάγκη για ψευδεπίγραφη δημοκρατική νομιμοποίηση. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε τις επόμενες δεκαετίες.

Στη φωτογραφία, παραφράζοντας τον μακαρίτη Ζανίνο, «Κινέζικα τα λένε και είναι απλά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: