Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Ο Υπουργός ήταν κουρασμένος και αυτή άπειρη...


Η κούραση είναι μεγάλο πρόβλημα. Πολλές φορές σε οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Κάποιες άλλες είναι ικανή να σε ρίξει στο κρεβάτι. Το τελευταίο θύμα κούρασης που γνωρίζω έπεσε στα χέρια μιας παρθένας. Της Παρθένας Φουντουκίδου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (και γιατί όχι και ποτών;) ύστερα από ολοήμερο ταξίδι στην Εσπερία, κατά τη διάρκεια του οποίου υπερασπίστηκε με σθένος τα δίκαια των Ελλήνων αγροτών, γύρισε πίσω στη γλυκιά πατρίδα, κουρασμένος. Έτσι δηλαδή είπε ο κύριος Ρουσσόπουλος. Και αντί να έχει την τύχη να βρει με την επιστροφή του στο γραφείο του μια έμπειρη για να τον στείλει στα γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο, για κακή του τύχη βρήκε την ξανθιά Παρθένα.

Την Παρθένα συνόδευαν αγροτοσυνδικαλιστές της εκλογικής της περιφέρειας. Και επειδή η Παρθένα την προσέχει την περιφέρειά της, απαίτησε από τον Κοντό να τους δει εκεί και τότε.

Ο Κοντός αποφάσισε να αντιμετωπίσει το θέμα αφ’ υψηλού. «Δεν τους βλέπω!». Και η άγρια Παρθένα απάντησε: «Πάνω από το πτώμα μου».

Αν και ο πειρασμός ήταν μεγάλος, ο Κοντός κρατήθηκε στο ύψος του. Και φώναξε τα σώματα ασφαλείας να καθαρίσουν την υπόθεση. «Δεν μπορεί να τα κάνουν και εδώ σκατά!» θα σκέφτηκε.

Και τα σώματα ασφαλείας τους έβγαλαν έξω σηκωτούς. Όσο για τη Παρθένα, άμα την δεις, δεν σηκώνεται με τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: