Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Τζιπ εναντίον πληβείων

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω ότι εκεί στα ορεινά του Γκύζη και των Αμπελοκήπων που κινούμαι, όπου οι δρόμοι είναι κομματάκι στενοί και το παρκάρισμα ελαφρώς δύσκολο, μποτιλιαριζόμαστε παρέα με ολοένα και αυξανόμενο αριθμό θηρίων. Τα θηρία έχουν περισσά κιλά σε σίδερο, μεγάλες ρόδες, τετρακίνηση, συχνά πυκνά φιμέ τζάμια και είναι, τα περισσότερα από αυτά, φρεσκοαγορασμένα.

Η οικολογική ισορροπία στους δρόμους της Αθήνας έχει πλέον ανατραπεί. Φρόντισε γιαυτό ο μέγας Έλλην Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος μείωσε τους φόρους για την αγορά αυτοκινήτου στο μισό. Οπότε έσπευσαν όλοι οι βλαχονεοημίπλουτοι να υλοποιήσουν το όνειρό τους, να αγοράσουν δηλαδή και αυτοί το τζιπάκι που πάντα ονειρευόντουσαν.



Άδειασαν τα στοκ της Κράισλερ σε μια βδομάδα, ξεπούλησε η Σουζούκι τα Βιτάρα, έσπρωξε η Λαντρόβερ το απόθεμα και η Τογιότα, που κάποτε τη λέγαμε Τουότα, έβγαλε όλα τα Ραβ στους δρόμους.

Ευχαριστήθηκαν και οι βλαχονεοημίπλουτοι που μπόρεσαν να εξοπλιστούν ο καθένας με δυόμιση τόνους σίδερα. Ποιος χέστηκε για το περιβάλλον και τις εκπομπές καυσαερίων; Τα φώτα πάντως πριν κάνα δυο μήνες τα σβήσανε στο σπίτι για μια ολόκληρη ώρα. Οπότε η συνείδησή τους ησύχασε και η Ελλάδα απόκτησε περιβαλλοντική πρωτιά και ευαισθησία.

Πέρα όμως από την οικολογική διάσταση, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στους δρόμους έχει και μια άλλη διάσταση. Όλα αυτά τα οχήματα, που μόνο το κανόνι τους λείπει από πάνω για να τα πεις τεθωρακισμένα, αν α-τυχόν μπλεχτούν με το κανονικό σου αυτοκίνητο σε κανένα τρακάρισμα, απλά θα σε σκοτώσουν. Γιατί τα περισσότερα αυτοκίνητα ημών των πληβείων, με βάρος από 800 έως 1200 κιλά, αν συγκρουστούν με τους δυόμισι τόνους σίδερο θα γίνουν βίδες και οι επιβάτες τους, εμείς δηλαδή, τροφή για 4x4... Τι είπατε; Κράτος πλουσίων και ισχυρών; Σώώώώπα... Απλά, βάλε μέσα και το «κακομαθημένων» και έχεις όλο το παζλ μπροστά σου...

Στη φωτογραφία η Στέλλα Μπεζεντάκου και το «τζιπάκι» της. Μάρκας χάμερ. Με αερόσακους. Πλεονασμός.

Διαβάστε επίσης: Ιτς δε καρ γιου φουλ!!!

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ.

9 σχόλια:

Κλεοπάτρα και Μινγκ είπε...

Κάπου είχα διαβάσει ότι ο νεοέλληνας θεωρεί το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο προέκταση του πέους του και ως εκ τούτου οι μη έχοντες σπεύδουν να αναπληρώσουν την έλλειψη αγοράζοντας μεγάλα οχήματα. Αρχικά είχα θεωρήσει υπερβολικό το σκώμμα, αλλά πραγματικά δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί πως οι κάτοχοι των τεράστιων τζιπ-μιας και τα αναφέρεις-δεν ντρέπονται, αν μη τι άλλο, να επιδεικνύουν καμαρώνοντας τέτοιον όγκο. Και να πω ότι ήταν πνευματικός, να πάει στο καλό...
Ορθή και η παρατήρησή σου περί υποκρισίας. Δεν νοιαζόμαστε για τις εκπομπές καυσαερίων ούτε για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος λόγω κατασκευής ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αλλά κοπτόμαστε να κλείσουμε τα φώτα για λίγη ώρα...

Αρης Δαβαράκης είπε...

Σας παρεξήγησα αγαπητέ διαβάζοντας το σχόλιο που αφήσατε στο blog μου. Νόμιζα οτι είσαστε ράτσα ΤζοχατζοπουλέΪκη...ή Βουλγαρακική! Το ποστ σας με διαψεύδει σαφέστατα, άρα ζητώ συγγνώμη!"

O Σχολιαστής είπε...

@ Κλεοπάτρα και Μινκ
Δεν ξέρω αν πρόκειται για προέκταση πέους ή όχι, καθώς βλέπω πάρα πολλές γυναίκες να τα οδηγούν. Σίγουρα έχει να κάνει με ανασφάλειες, προέκταση του εγώ και κακογουστιά. Μέχρι να αγοράσω και γω ένα οπότε όλα θα εξαγνιστούν. Πάντως, πράγματι, από περιβαλλοντική διάσταση πρόκειται για έγκλημα. Το είπε και ο Δήμας ο οποίος τους έκραξε για το μέτρο της μείωσης του φόρου στα αυτοκίνητα...

@ Άρη Δαβαράκη
Λόγω έλλειψης χροιάς φωνής, πολλές φορές κάποια κείμενα μπορεί να παρεξηγηθούν... Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα συγνώμης :)

Ανώνυμος είπε...

γεια και χαρά σου σχολιαστή σου, περνάω πεζή και χαιρετώ!

O Σχολιαστής είπε...

Αλόχα imaria!

εργδημεργ είπε...

Ανακρίβεια, αγαπητε συνάδελφε μπλόγκερ!

Η Σουζούκι δεν ξεπούλησε τα Βιτάρα! Ξεπούλησε τα Γκράν Βιτάρα, τα οποία ανήκουν στην πιο ξεφτιλισμένη κατηγορία αυτοκινήτων, καθαρα για φοβισμένους άσχετους "οδηγους": τις τζιποκούρσες! (Δήθεν και για χώμα, το οποίο δεν πατάνε ποτε.)

Σκέτο Βιτάρα έχω κι εγω (1600 cc) και το πήρα για να χαζεύει απ' τα παράθυρα ο μπέμπης (μαζι με τη μπέμπα)! ...Άσε που πατάει χώμα κάργα, διότι μετα της συζύγου κάνουμε ορεινες πορείες!

O Σχολιαστής είπε...

Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά που πουλιούνται, το μόνο χώμα που θα πατήσουν θα είναι αυτό καμιάς πλατείας...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με τα δικαιώματα των πεζών στην Ελλάδα είναι ότι οι ίδιοι οι πεζοί, θεωρούν αυτή την κατάσταση, το να περπατούν, περιστασιακή. Και ολίγον "κατάντια". Πρεπέι να έχουμε τα πιο καταπατημένα δικαιώματα στο πεζοδρόμιο σε μεγάλη ακτίνα χωρών. Κταπατημλενα, κυριολεκτικά.

O Σχολιαστής είπε...

@imarias
Μία από τις πρώτες μου αναρτήσεις είχε τίτλο "Αντάρτες Πεζοδρομίων" και διεύθυνση την http://osholiastis.blogspot.com/2008/04/blog-post_254.html

Μέχρι τώρα, σπρώχνοντας παιδικό καροτσάκι σε καταπατημένα πεζοδρόμια, την έχω τιμήσει πέντε φορές. Όχι με αυτοκόλλητα...