Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ιτς δε καρ γιου φουλ!!!


Με μια κίνηση ματ η κυβέρνηση Καραμανλή καταφέρνει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη, να αναστρέψει τα αποτελέσματα της κρίσης και κυρίως και πάνω απ’ όλα να στηρίξει τη χειμαζόμενη αυτοκινητοβιομηχανία της υφηλίου. Πως; Μα όπως είναι ήδη γνωστό μειώνοντας στο μισό το τέλος ταξινόμησης, δηλαδή τους φόρους που πηγαίνουν στο πλούσιο Ελληνικό Δημόσιο από την αγορά των αυτοκινήτων.

Με αυτόν τον τρόπο:
-Τονώνει το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, δηλαδή το μεγαλώνει την στιγμή που ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν μας δανείζει κανείς.
-Μειώνει τα υπερμεγέθη έσοδα του κράτους. Κανείς πλέον δεν μπορεί να την κατηγορήσει για φορομπηχτική πολιτική.
-Απονέμει κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη απαλύνοντας από ένα πρόσθετο έξοδο όσους έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν αυτοκίνητο. Και μάλιστα όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο πιο μεγάλο το κέρδος. Έτσι και αλλιώς το μοναδικό κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα είναι αυτό των πλουσίων να κερδίζουν περισσότερα αλλά και να εξοικονομούν περισσότερα.
-Τονώνει το βεβαρημένο κλάδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς βοηθώντας στην αποσυμφόρησή τους. Περισσότερα αυτοκίνητα - λιγότεροι επιβάτες.
-Και βέβαια, τονώνει την παραπαίουσα αυτοκινητοβιομηχανία της υφηλίου αλλά και τους απανταχού Έλληνες μεταπράτες μεταπωλητές αυτοκινήτων στη χώρα.

Διότι πια περιμένατε ότι θα ήταν η προτεραιότητα αυτής της πεφωτισμένης κυβέρνησης; Να τονωθεί ο τουρισμός; Η απασχόληση; Η οικοδομή μήπως; Να δοθεί έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη με αντίστοιχες δημόσιες επενδύσεις; Τι λες βρε κόπανε. Αυτά είναι δύσκολα, θέλουν μυαλό, κόπο και χρόνο για να αποδώσουν. Έρχονται και εκλογές..

Αλλού θα έλεγαν it’s the economy you fool. Εδώ λέμε, «ιτς δε καρ…»

Διαβάστε επίσης: BrainStorming vs BrainFarting

Δεν υπάρχουν σχόλια: