Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Θεωρίες συνομωσίας

Παρότι βουλωμένο γράμμα δεν διαβάζω, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι όλα είναι στημένα. Αλλά τόσο καλά στημένα που αυτοί που εμφανίζονται ως βασικοί παίχτες να έχουν την εντύπωση ότι είναι πράγματι οι βασικοί παίχτες:

Δεδομένο πρώτο: Τα μέσα μαζικής εξημέρωσης σταύρωναν (δικαίως) τον Καραμανλή σε κάθε ευκαιρία. Ένα ξενοπήδημα του μακαρίτη (και εξ ανάγκης) πρώην διοικητή του ΙΚΑ και ένα ξενοπήδημα, συνοδευόμενο από πήδημα εκ τετάρτου ορόφου ενός χοντρού γενικού γραμματέα απασχόλησε τα ΜΜΕ για κάνα εξάμηνο αν θυμάμαι καλά.

Δεδομένο δεύτερο: Τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, του Mega πρωτοστατούντος, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ τιμωρεί τον φόνο με ληστεία, σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα πάντα ως απολύτως επιβλεβλημένα.

Δεδομένο τρίτο: Τα μέσα κατευθύνονται από μια υπερκομματική κάστα ανθρώπων που κάποιοι σταλινικοί τους βαφτίζουν κεφάλαιο και κατεστημένο και κάποιοι άλλοι μασώνους. Ανεξάρτητα από το όνομα, το γεγονός είναι ότι αυτοί είναι εκείνοι που κατευθύνουν τα πάντα αφού ελέγχουν την σκηνοθεσία και τον φωτισμό της παράστασης.

Η θεωρία: Είναι απλή. Αυτή η κάστα οικογενειών ή ανθρώπων ή ότι άλλο, έχοντας συστηματικά θησαυρίσει (σε χρήματα αλλά και σε αίσθηση εξουσίας), όταν είδαν ότι η αγελάδα, με τους χειρισμούς Καραμανλή, πήγαινε για θάνατο αποφάσισαν, ορθά, ότι καλύτερα να την αρμέγεις παρά να την θάψεις. Οπότε, φωτίζοντας σωστά, και κράζοντας επί εννιά μήνες για πρόωρες εκλογές, και τρομοκρατώντας τον κόσμο για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, έβγαλαν με άνεση στο προσκήνιο τον Γιώργο. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα. Με τη ΝΔ θα είχε γίνει επανάσταση, και η κάστα είναι αλλεργική στις επαναστάσεις. Οπότε στη συνέχεια τον οδήγησαν τον γιώργο στο να λάβει τις αποφάσεις που έλαβε, φωτίζοντας πάλι ότι συνέφερε. Και ταυτόχρονα δημιούργησαν τέτοιο κλίμα που ο κόσμος να νιώθει και ενοχές ότι κακώς έκανε εκείνη την αίτηση για πρόσληψη στο δημόσιο και ότι κακώς κάνει και αποδέχεται την μισθοδοσία του.

Και το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι ουδέποτε χρειάστηκε να έρθουν σε συνεννόηση με κανέναν. Ούτε του κωστάκη είπαν τίποτα, ούτε του γιωργάκη. Η Κάστα είναι χρόνια στη πιάτσα και ξέρει ότι τα πιόνια δεν τα ρωτάς. Τα κατευθύνεις.

Στην πρώτη φωτογραφία το εθνικό μας φυτό. Στην δεύτερη οι καρποί του.
Αυτά προς το παρόν.

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Kαλά, όχι ακριβώς...

H Ελλάδα είναι μια μπανανία που δεν παράγει μπανάνες!

Βέβαια, ούτως ή άλλως η οικονομία του Eλληνικού κράτους ήταν θνησιγενής, κάποια στιγμή θα έσκαγε η φούσκα, απλά τώρα επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και φυσικά πληρώνουν οι πιο αδύνατοι. (Όπως παντού και πάντα άλλωστε).

O Σχολιαστής είπε...

Άβε Πόλσε