Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Κοψοχρονιά...

Ο σχολιαστής σήμερα θα παρουσιάσει στο φιλοθεάμον κοινό 6 πραγματικές αγγελίες για σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή της Ακρόπολης. Κανένα από αυτά, βέβαια, δεν βρίσκεται επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τέτοιες αγοραπωλησίες δεν γίνονται με Χρυσή Ευκαιρία, γίνονται με κτηματομεσίτες που απευθύνονται στους λίγους και εκλεκτούς.


ΑΚΡΟΠΟΛΗ μονοκατοικία 737 τ.μ., κατασκευή '20, αυτόνομη θέρμανση, άριστη κατάσταση, φωτεινό, γωνιακό, προσόψεως, θέα, κουζίνα, αποθήκη, τζάκι, συναγερμός, διατηρετέα, τιμή 11.400.000 ευρώ (1889). Τιμή ανά τετραγωνικό: για τους ευκολόπιστους 15.450 €. Για τον Άκη: 2.000€

ΑΚΡΟΠΟΛΗ επί της Μακρυγιάννη, ρετιρέ 110 τ.μ., 2 υ/δ, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, μεγάλη βεράντα, με θέα Μουσείο και Παρθενώνα, τιμή 1.100.000 ευρώ. Τιμή ανά τετραγωνικό: για τους μαλάκες 10.000 €. Για τον Άκη τον μάγκα: 2.000€

ΑΚΡΟΠΟΛΗ διαμέρισμα 114 τ.μ., κατασκευή '50, 2 υ/δ, 4ος όροφος, θέα, διαμπερές, βεράντες, τέντες, αυτόνομη κουζίνα, αποθήκη, κυρίως μπάνιο, wc, τιμή 1.000.000 ευρώ. Τιμή ανά τετραγωνικό: για τους μαλάκες 8.770 €. Για τον Άκη που κάποιοι θέλουν τη φυσική του εξόντωση, όπως λέει ο ίδιος: 2.000€

ΑΚΡΟΠΟΛΗ βίλα 1.000 τ.μ., η απόλυτη VIP celebrity κατοικία, με θέα την Ακρόπολη, 1.000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένου κλασικού οικήματος, μοναδικό στην Ευρώπη, που στέκει κάτω από την Ακρόπολη έτοιμο για να σας μαγέψει, τιμή 14.000.000 ευρώ. Τιμή ανά τετραγωνικό: για τους πλούσιους 14.000 €. Για τον Άκη, ως ανταμοιβή για το καλό που μας έκανε τόσα χρόνια: 2.000€

ΑΚΡΟΠΟΛΗ μονοκατοικία 210 τ.μ., νεοκλασική, 2 επιπέδων, σε οικόπεδο 170 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με δυνατότητα 3ου ορόφου 90 μέτρων και εξαιρετική θέα, τιμή 2.500.000 ευρώ. Τιμή ανά τετραγωνικό: Για τα ντόπια και ξένα κέντρα συμφέροντος, 11.900 €. Για τον Άκη, που τόσα χρόνια τα αντιμαχόταν με τεράστια αποτυχία: 2.000€

ΑΚΡΟΠΟΛΗ μονοκατοικία 250 τ.μ., κατασκευή '28, 5 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση, άριστη κατάσταση, ιαμπερές, γωνιακό, τζάκι, διώροφη αρχοντική, 3 επίπεδα αυτόνομα, στην καρδιά της Ακρόπολης, με θέα Ακρόπολη από την ταράτσα, δίπλα στο Ηρώδειο, ταράτσα 100 τ.μ., (2 δωμάτια των 16 τ.μ., το καθένα), εξωτερική σκάλα, ψηλοτάβανο 3,5 μ., κοντά στο μετρό, πωλείται και μεμονωμένα, τιμή 2.500.000 ευρώ. Τιμή ανά τετραγωνικό: Για μένα και για σένα 10.000 €. Για τον μπον βιβέρ της πολιτικής: 2.000€

Κάτσε τώρα. Σε όλους πουλάνε, σχεδόν πάντα, πάνω από 10 χιλιάρικα το μέτρο, και μάλιστα σε δρόμους που δεν είναι φάτσα Ακρόπολη. Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όμως, που βλέπει το βράχο φάτσα, οι τιμές πρέπει να ξεπερνάν τα 20 χιλιάρικα το τετραγωνικό, ιδίως αν σκεφτείτε ότι η αντικειμενική αξία της οδού είναι στα 7.000 το μέτρο. Ο Άκης όμως ήταν πάντοτε μάγκας. Τη βρήκε την οφσόρ που του το πούλησε στην ανάγκη. Tη τσάκισε την οφσόρ ο Άκης.

Ο κοκορ-Άκης προσπαθεί να μας πείσει για την αθωότητά του. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αγόρασε για κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και αναμασάει παλιές και διαχρονικές καραμέλες για ντόπια και ξένα κέντρα συμφέροντος που επιδιώκουν την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση.

Άκη, για την πολιτική σου εξόντωση φρόντισε ο χρόνος. Γέρασες πια. Τη βόλεψες κιόλας και πλέον δεν ενδιαφέρεσαι. 

Για την ηθική σου εξόντωση φρόντισες εσύ. Στα μάτια μου, πολύ πριν σε ξακατινιάσουν στο ΠΑΣΟΚ συρόμενοι από τα γεγονότα, δεν ήσουν τίποτα παραπάνω από ένας θεατρίνος. Ένα κάθαρμα.

Τώρα, για την φυσική σου, αν και δεν την επιθυμώ, να ξέρεις ότι δεν θα λυπηθώ ιδιαίτερα αν δεν προκάνει ο πανδαμάτωρας… Όπως και κανείς φυσιολογικός άνθρωπος που σέβεται τη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα. Οξύμωρο, το γνωρίζω, αλλά έτσι είναι.

Στεναχωριέμαι μόνο που, βρε κουφάλα, κατάφερες (και εσύ) την εξόντωσή μας. Ηθική, φυσική, πολιτική. Και οικονομική...

Στη πρώτη φωτογραφία η θέα που ο Κοκορ-Άκης αγόρασε με 1,1 εκ. ευρώ. Είναι απο τη γκρεμισμένη πλευρά, εξού και το πήρε κοψοχρονιά το σπίτι. Στη δεύτερη, κάποιος φωνάζει. 

5 σχόλια:

Κλεοπάτρα και Μινγκ είπε...

Ο Χαρχούδας, ο πολιτικάντης δήμαρχος της πάλαι ποτέ Λιλιπούπολης, είναι και θα παραμείνει αξεπέραστο διαχρονικό μοτίβο. Και να σκεφτεί κανείς ότι η εκπομπή απευθυνόταν σε παιδιά.
Ίσως ενηλικίωση να σημαίνει ότι δεν έχεις πια την πολυτέλεια να γελάς με τους απανταχού Χαρχούδες...

Ανώνυμος είπε...

Λέω καμμιά φορά, πως είναι δυνατόν αυτή η χώρα να κυβερνήθηκε μόνο από τέτοια λαμόγια? Ψάχνω αντικειμενικά (όσο μπορώ) και λέω: Ο Αντρέας το 81 είχε στα χέρια του την τράπουλα (δηλαδή όχι μόνο την τράπουλα, είχε το τραπέζι, την τσόχα, έπαιζε με τον εαυτό του, κλπ) και αντί να κερδίσει, τα ξεπούλισε όλα για ένα βήτα μουνί, την Λιάνη.
Ο Μητσοτάκης,σε πείσμα κάθε λογικής και στοιχειώδους μνήμης, εξελέγει πρωθυπουργός με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και τον έριξε ο παγκοσμίως άγνωστος κ. Συμπιλίδης (αυτός τι γίνεται, ζεί?).
Κατόπιν ξαναφέρανε πίσω τον (μισοπεθαμένο) Αντρέα, για να περάσουμε μία γλαφυρή περίοδο όπου μας κυβερνούσε ο αστρολόγος Θωμαδάκης και η κυρία Μπέμπα! Κάπου εκεί ήρθε η ώρα να πάρει επιτέλους το αίμα της πίσω η παρατημένη γκόμενα Βάσω, η οποία με αιφνιδιαστική κόντρα ρελάνς φέρνει στην πρωθυπουργία ό,τι ο άμοιρος ο Ανδρέας σιχαινόταν περισσότερο: Τον Σημίτη!,δίνοντας παραλλήλως την απόλυτη απάντηση στο προαιώνιο και βασανιστικό ερώτημα των απανταχού πονεμένων "τι να του κάνω του πούστη?". Τι άλλο να του κάνεις? Αυτό. Απλό και κοφτερό σαν ξυραφιά. Για να ολοκληρωθεί, δε, η εκδίκηση, ο Αντρέας πέθανε κι όλα μετά.
Ο Σημίτης: Μία κατσαρίδα, έχει μέσα της σίγουρα περισσότερο ήθος από τον Σημίτη. Επίσης, είναι και πιό όμορφη. Πιό επικοινωνιακή, πιό κοινωνική, πιό αποτελεσματική. Το τι λαμόγιο και πουταναριό βγήκε στην επιφάνεια και κυβέρνησε στην οκταετία του καταλληλότερου, δεν περιγράφεται! Εκεί ξεσάλωσαν όλοι. Χώρισε και πήρε την γραμματέα του ως κι ο Κακλαμάνης.Φάγαν τα πάντα. Μα τα πάντα!Πρώην χωριάτισσες παντρευόνταν στο Four Seasons. Ο Χριστοδουλάκης ξεπούλησε τα αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Μπόμπολας τα πήρε όλα. Χάσαμε τα Ίμια. Η γιουροβίσιον σκέπασε τα πάντα, και ενώ το ευρώ (το προσωπικό παραλλήρημα του Σημίτη),άρχισε να τρώει σαν πιράνχα τις σάρκες μας, εμείς χτυπήσαμε και Ολυμπιακούς από πάνω. Απλώς, "Bean, η απόλυτη καταστροφή".Μετά,ο μέχρι και την τελευταία στιγμή, καταλληλότερος, παρέδωσε χαλαρά.
Τότε ήρθε η στιγμή του Play Station.Εδώ κάθε ανάλυση είναι περιττή. Απλώς περιορίζομαι να πω πως αυτή η κοπέλλα η Νατάσα, πρέπει να έχει πολλή δύναμη μέσα της.
Η μικρή αυτή αναδρομή στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στον σημερινό πρωθυπουργό, Γιωργάκη. Σαν μαθηματική εξίσωση. Στην αρχή, όλοι νομίζαμε ότι ο Γιωργάκης ήρθε για να θέσει στο έθνος τον προβληματισμό "να παντρευτεί τον γκόμενο ο Βαλλιανάτος?" Όμως, όχι, ο Γιωργάκης είχε κι άλλα οράματα. Του άρεσε η γκλαμουριά. Τι ευρωπαϊκές ενώσεις, τι σοσιαλιστικές διεθνείς, τι ΔΝΤ, τι Μέρκελ, τι Σαρκοζί, λες και όποιος δεν αντέχει την γυναίκα του καβαλλάει ένα αεροπλάνο, αντί να πάει να πάρει διαζύγιο.Θάθελα νάμουνα απο μιά μεριά να ακούσω τι λένε οι Ευρωπαίοι για τον Γιωργάκη. Στην αρχή, όλοι ανακουφιζόμαστε να τον θεωρούμε πράκτορα. Αυτό έχει, έστω, λογική. Τώρα έχουμε πια συνειδητοποιήσει ότι απλά είναι βλάκας. Αλλά πολύ βλάκας. Απίστευτα πολύ βλάκας.Δηλαδή, ποιός πιστεύει ότι ο Γιωργάκης διάβασε το μνημόνιο και το κατάλαβε?
Σας πήρα πολύ χώρο. Ήθελα απλά να πω ότι ο κάθε γεροξούρας Ακης, δεν είναι παρά ένα κερασάκι σ΄αυτήν την πολύ πικρή τούρτα, με την οποία τρεφόμαστε αποκλειστικά δεκαετίες τώρα.
Με τιμή, Ειρήνη

Ανώνυμος είπε...

Με βασανίζει αυτή η σκέψη απο χθές το βράδυ: και τι θ'απογίνει τώρα ο Ακης που του πήραν την ταυτότητα;
Προτείνω:
1.Nα τον κάνουμε επίτιμο μέλος του συλλόγου των εργαζομένων της υπηρεσίας μας
2.Να τον βοηθήσουμε οικονομικά, με ο'τι μπορεί ο καθένας

Ανώνυμος είπε...

Με βασανίζει αυτή η σκέψη απο χθές το βράδυ: και τι θ'απογίνει τώρα ο Ακης που του πήραν την ταυτότητα;
Προτείνω:
1.Nα τον κάνουμε επίτιμο μέλος του συλλόγου των εργαζομένων της υπηρεσίας μας
2.Να τον βοηθήσουμε οικονομικά, με ο'τι μπορεί ο καθένας

O Σχολιαστής είπε...

@ Κλεοπάτρα και Μινκ
Λαέ της Λιλιπούπολης
Σήκωσε πια παντιέρα
Με τον Χαρχούδα Δήμαρχο
Δεν βλέπουμε άσπρη μέρα...

Χαίρομαι που σε βλέπω

@ Ειρήνη
Ωραίο σχόλιο. Δηλαδή τι σχόλιο, κανονική ανάρτηση. Σε μια σελίδα σχεδόν όλη η μεταπολίτευση. Για τον χώρο να μη στενοχωριέσαι. Για τα υπόλοιπα πάλι... Απλά, μια απορία. Που τον θυμήθηκες τον Συμπιλίδη;;;

@ Γνωστή άγνωστη
Κάντε τον μέλος και μπορεί να βρεθείτε με γραφεία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ποτέ δε ξέρεις...

@όλους: Την καλημέρα μου