Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ψέκασμα, Ψέκασμα, Ψέκασμα


Τον χειμώνα του 2005, τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή, μιλώντας με ένα φίλο στο τηλέφωνο είχαμε καταλήξει ότι «και τούτοι ίδιοι με τους παλιούς είναι, μόνο που τούτοι, βαράνε κιόλας…»

Ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης από τον Κ.Κ., έχει πλέον γίνει έντονα αντιληπτό ότι οι διαφορές έχουν να κάνουν κυρίως με τον εκτεταμένο ψεκασμό μας και σε μικρότερο βαθμό με το ξύλο το οποίο έχει αρκούντως αντικατασταθεί με την εθελούσια πτώση σε γλάστρες και ζαρντινιέρες.

Το ψέκασμα πάντως χρησιμοποιείται αφειδώς. Είσαι εργαζόμενος και θες αύξηση; Ψέκασμα. Είσαι μαθητής και διαμαρτύρεσαι για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία; Ψέκασμα. Είσαι γριά και δε σε φτάνει η σύνταξη; Ψέκασμα. Είσαι κάτοικος Κυψέλης και διαμαρτύρεσαι για τα κομμένα δέντρα; Ψέκασμα. Είσαι χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος και δεν θες να καείς; Ψέκασμα. Έχεις έρθει με το τρακτέρ σου από την Κρήτη; Εγκλεισμός στο λιμάνι και… ψέκασμα.

Αγανάκτηση. Τόσο ψέκασμα δεν έχει φάει ούτε ο δάκος. Σε λίγο τα ελικόπτερα της ΕΛ.ASS. θα μετατραπούν σε αεροψεκαστικά. Με τόσο ψέκασμα και ζαρντινιέρα μήπως πρέπει να βάλουν Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης τον Ιωαννίδη που είναι και Γεωπόνος;

Στη φωτογραφία χορευτής σε εξέχουσα χορευτική φιγούρα απαράμιλλης τεχνικής εν μέσω ψεκασμού, ψεκασμού, ψεκασμού.

4 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

Προτείνω να πάρουν τα ΜΑΤ βοήθεια οι γεωπόνοι του Χατζηγάκη του Υπουργού που παίζει κρυφτούλι στας βρυξέλας...
μπας και δούμε άσπρη μέρα στα ...χωράφια!

πάρε και μια σοβαρή πρόταση στα...χωράφια σου...
http://environmentfood.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html


έχει στο ΥπΑΑΤ γραφείο κατάθεσης προτάσεων από πολίτες μπας και ανοίξει λίγο το μυαλό τους το ...ψεκασμένο;;;

O Σχολιαστής είπε...

Ααααχ κομπάντρε... Τι να σου πω. Δεν με ενημερώνουν από το ΥΠΑΑΤ για τις καινοτόμες ενέργειες τους...

Mikros Alitis είπε...

Εισαι ακαταλληλότερος πρόεδρος της αντιπολίτευσης και κάνεις μπόλικα σαρδάμ,ψέκασμα... ααα εδώ καλά εκάναν, να φάνε και οι πολιτικοί κανα χημικό, μόνο οι μαθητές θα ψεκάζονται με ληγμένα;;

O Σχολιαστής είπε...

Μπα...μούφα...
Τον Γιώργο τον ψέκασαν με Johnson's baby tear gas - όχι πια δάκρυα...