Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Φαντασία στην εξουσία και εισαγγελικά παραγγέλματα


Τελικά οι αγρότες από την Κρήτη έκαναν την υπέρβασή τους. Μεγάλη υπέρβαση το Αιγαίο, δε λέω, αλλά αν σκεφτείς ότι το να αποκλείεις το Ηράκλειο από τα Χανιά, τελικά, δεν πληρώνει, καλύτερα να πάρεις το τρακτέρ, να το ανεβάσεις στο καράβι και να έρθεις στην Αθήνα.

Θυμάμαι, κάποτε, περίπου στο 1990 μια είδηση που αφορούσε στις πανελλήνιες (ή πανελλαδικές) εξετάσεις. Έπιασαν κάποιον εξεταζόμενο με δέκτη στο μπανταρισμένο του αυτί και απέξω κάποιον άλλο που προσπαθούσε να του πει τις απαντήσεις στα θέματα, με πομπό. Είχα ακούσει και εκείνη την είδηση στο ραδιόφωνο. Συνελήφθησαν, έλεγε, και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, έλεγε, για…. Και εγώ τότε περίμενα να ακούσω μια κατηγορία του τύπου «παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων» και διάφορα τέτοια. Αλλά ο εισαγγελέας είχε ρέντα εκείνη τη μέρα. Η κατηγορία που απαγγέλθηκε ήταν «λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού»!!!!! Κερασμένα όλα!!!

Σήμερα, λοιπόν, άκουσα στο ράδιο πάλι, και το επιβεβαίωσα στην εφημερίδα, ότι ο λόγος που δεν αφήνουν τους αγρότες να παρελάσουν με τα τρακτέρ τους μέχρι την Αχαρνών, στο Υπουργείο Γεωργίας, είναι, όχι η παρακώλυση της κυκλοφορίας, όχι ότι ενδεχομένως απαγορεύεται η κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων σε αστική περιοχή, αλλά ότι είναι ντιζελοκίνητα!!!!

Ναι κυρίες, κύριοι και αγαπητά παιδιά. Ο καραγκιόζης ξανάρθε. Και φοράει στολή εισαγγελέα… Δεν τους αφήνει να βγουν από το λιμάνι μη τυχόν και ρυπάνουν την Αθήνα!!!

Ανεξάρτητα από το αν διαφωνώ ή συμφωνώ με την παράλυση της Αθήνας από καμιά διακοσαριά τρακτέρ τα οποία έτσι και βγουν από το λιμάνι δεν ξαναγυρνούν πίσω αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν, οφείλω να ομολογήσω ότι τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ. Επίσης οφείλω να πω ότι, από μακρά εμπειρία, οι Κρητικοί παίρνουν πάντα αυτά που θέλουν...
Στη φωτογραφία, κρητικός που έχασε το καράβι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: