Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με λέει μπλόκερ, εγώ δικαιούμαι να τον μπω δημοσιοράφο;

Γιατί; Τι άλλο παρά τέτοιοι είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι; Στο προηγούμενο ποστ έκανα ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Πρετεντέρη λέγοντας ότι πρέπει να προέρχεται από το αγγλοσαξονικό pretend και το ελληνικότατο έρις, όπερ μεθερμηνευόμενον, αυτός που προσποιούμενος τον αντικειμενικό σπέρνει την έριδα. Είναι όλοι τους Πρετεντέρηδες. Πόζα και τουπέ, προσποίηση γνώσης και αντικειμενικότητας και κατσάδες στα παράθυρα αν κάποιος τους θίξει την υποτιθέμενη υπόληψη. Ειδικός στο τελευταίο ο Χατζηλάουλάου.




Τέτοιοι δεν είναι οι καναλοδημοσιογράφοι; Έπαιξε κανείς την είδηση της επίθεσης, με χειροβομβίδα εναντίον του στεκιού στα Εξάρχεια; Άνθρωποι δεν βρίσκονταν εκεί; Όταν το παρακράτος επιτίθεται δεν πρέπει να μιλάμε; Αν δεν υπήρχαν τα μπλογκς ποιος θα είχε μάθει το γεγονός;

Ρε Σόμπολε δεν διεκδικώ δάφνες ότι ατομικά σε έχω φέρει σε αδιέξοδο. Δεν πιστεύω ότι ατομικά σε έχω προβληματίσει. Πιστεύω όμως ότι όλοι μαζί εδώ σας τον έχουμε φορέσει μέσα στο γήπεδο σας. Έχετε αρχίσει να ανησυχείτε σοβαρά για τις εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, που η κάθε μία από μόνη της είναι ασήμαντη, αλλά όλες μαζί πανίσχυρες.

Ρε Σόμπολε, που μικρός όποτε σε έβλεπα στην τηλεόραση έλεγα στη μάνα μου: «Μαμά, ο ρεπόρτερ της καταστροφής», θέλω να σου πω το εξής: Σε όποιον του τον φοράμε θα πρέπει να μάθει και να μας προφέρει. Μπλόγκερ είναι ρεεεεεεεε. Δεν είναι μπλόκερ.


Παρόλα αυτά, εσείς για μένα παραμένετε και θα παραμένετε πάντα δημοσιοράφοι.

Στην φωτογραφία, πουθενά δεν λέει που πρέπει να δημοσιεύουμε...

Διαβάστε επίσης : Οι μεγάλοι Έλληνες και ο μεγάλος λαϊκιστής ή επιστρέψτε στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης...

2 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

έλα bloker...

χοχοχο

πάνω από όλα μου αρέσει αυτό που λες στο τέλος [επιμύθιο!?]
επιστροφή στην ...κλπ

κάνε λινκ όμως στο μούγκα τσάνελ...

O Σχολιαστής είπε...

Μπαααα.... Στο μούγκα τσάνελ η ενημέρωση, αν θυμάμαι καλά, είναι έγκαιρη και έγκυρη...