Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

ψηφοσκατασυνείδηση

Το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη βουλή (το Β με β) ουδόλως με εξέπληξε. Οι βουλευτές (το Β με β) ψήφισαν σύμφωνα με αυτά που τους έλεγαν τόσες εβδομάδες. Αν τώρα δεν καταλαβαίνετε που μπαίνει το πρώτο κενό ανάμεσα στις λέξεις της φράσης «ψηφοσκατασυνειδηση» δεν σας φταίνε οι εκλεγμένοι. Στο κάτω κάτω, εσείς τους εκλέξατε, δεν ανέβηκαν με το ζόρι!


Τα κόμματα το βροντοφώναζαν ξεκάθαρα τόσες βδομάδες. Το έλεγαν σε όλους τους τόνους και προς όλους τους εμπλεκόμενους. Στην υπόθεση Παυλίδη, ψήφοςσκατάσυνείδηση! Τώρα αν εσείς ερμηνεύσατε αυτήν την ξεκάθαρη εντολή ως «ψήφος κατά συνείδηση» φταίει μάλλον το ξερό, ημιμαθές, αισιόδοξο αλλά και προκατειλημμένο με τις φράσεις κεφάλι σας, σε θλιβερό συνδυασμό με το ότι ενδεχομένως να διαθέτετε και συνείδηση.

Αν όμως, είσαι βουλευτής (το Β με β) του κυβερνώντος κόμματος σκέφτεσαι (λέμε τώρα) ξεκάθαρα (λέμε τώρα) ότι αν πας τώρα σε εκλογές το κόμμα σου θα χάσει. Και εσύ έχεις πολλές πιθανότητες να μην εκλεγείς καθώς οι βουλευτές του κόμματος από 151 θα μειωθούν σε 90, άντε βαριά βαριά 100. Θυμάσαι επίσης ότι εκλογές σημαίνουν έξοδα και εσύ ακόμα δεν έκανες απόσβεση στα προηγούμενα. Τέλος, ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί με τίποτα να αγνοήσει ότι θα πρέπει να βρεις και δουλειά. Και είναι ζούγκλα εκεί έξω!!

Οπότε, αν είσαι βουλευτής (το Β με β), το κενό στη λέξη ψήφοσκατάσυνείδηση μπαίνει αυτόματα, αυτοδίκαια, αυτεπάγγελτα και αυτονόητα ανάμεσα στο «ο» και στο «σ».
Ψήφος Σκατασυνείδηση.

Στο σκίτσο η κατάντια μερικών...

Διαβάστε επίσης: Ο προϋπολογισμός της Βουλής υπερδιπλάσιος εκείνου του ταμείου για τη φτώχεια...

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε όπου βρείτε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έχει τραβήξει αυτή η "συνείδηση" δεν λέγεται.

αναλογιζόμενος και την ψήφο κατά συνείδηση, που κατά το δοκούν χρησιμοποιείται με πολλαπλές ερμηνείες - ένθεν και ένθεν -

τότε το κενό προστίθεται εκεί που, εύστοχα, λέει το δημοσίευμα σας

O Σχολιαστής είπε...

Αν πιστεύετε ότι η συνείδηση έχει τραβήξει πολλά τότε που να δείτε τι έχει πάθει εκείνο το έρμο το κόκκαλο που μια ζωή το φτάνει το μαχαίρι...

Ανώνυμος είπε...

όλα τα οστά είναι υγιή και άθικτα.

ή είναι αόρατα και πλήρως διαπερατά ή κάτι τρέχει με την συνείδηση που κρατά αυτό το μαχαίρι

υποθέτω...