Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Με μπλε και πράσινα παπαγαλάκια

Εμφανώς και επισήμως πλέον, από χτες παπαγαλάκια έχουν μπει μέσα από την αμελώς ανοικτή τηλεόραση στο σπίτι. Τα παπαγαλάκια έχουν, με περισσή αναίδεια, διαταράξει το παχύ στρώμα σκόνης πάνω στην βιβλιοθήκη, έχουν κουτσουλήσει πάνω στα φωτιστικά, αφήνουν πούπουλα στα παιχνίδια των παιδιών και διαρκώς φτερουγίζουν εκνευριστικά δίπλα από τα αυτιά μας.

Αν και μικρά σε μέγεθος διαθέτουν φωνή μεγάλη και προϋπολογισμό παχύ, ευγενική χορηγία της Siemens και των καλογέρων, οπότε δεν τα βλέπω να φεύγουν γρήγορα. Εν τω μεταξύ, ένα διώχνεις, δύο έρχονται. Σαν την λερναία ύδρα.

Επιτήδειοι έχουν αναλάβει σοφά να τα δασκαλέψουν πως να μας χαρχαλέψουν. Τον εγκέφαλο. Και να μας πείσουν ότι όλα πάνε απολύτως καλά ή απολύτως άσχημα. Ότι τρώμε με χρυσά κουτάλια ή τρώμε τα σιδερένια κουτάλια. Ότι αν είσαι τρίτεκνος και άνω ανοίγονται μπροστά σου ένα σωρό δρόμοι καλοπέρασης. Ότι αν τυγχάνεις επιχειρηματίας ή θα κλείσεις ή θα σου ανοιχτεί ένας πακτωλός κρατικής τζάμπα και εύκολα προσβάσιμης χρηματοδότησης. Ότι είσαι είτε απολύτως έξυπνος είτε απολύτως ηλίθιος.

Μπλε και πράσινα παπαγαλάκια έχουν γεμίσει το σαλόνι μας και τη ζωή μας και είναι περισσότερα ακόμα και από τους μπλε και πράσινους κόκκους του Αριέλ. Και προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες των μεντόρων τους μπαίνοντας στα σπίτια μας από την τηλεόραση.

Μόνο που από αυτά τίποτα δεν μας ξεπλένει... Και, πασιφανώς, ούτε οι ερχόμενες εκλογές... Αυτές, το μόνο που θα κάνουν θα είναι να στείλουν κάποια από δαύτα στις εξωτικές Βρυξέλες για να κάνουν παρέα με παπαγαλάκια ιδίου αλλά και λοιπών χρωματισμών.

Στην εικόνα, Ariel με μπλε και πράσινα παπαγαλάκια. Πλασάρεται και ως οικολογικόν (βιολογικό).

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ.

2 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εσύ έκανες το φωτομοντάζ; Αν ναι τότε μπράβο είναι πολύ καλό.

O Σχολιαστής είπε...

Ναι... Ευχαριστώ