Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Σκόρπιες σκέψεις σε σκόρπιες ειδήσεις.

Ξεκίνησαν προχτές τα προεκλογικά όργανα και επισήμως με τον πρωθυπουργό να σουλατσάρει στα σκάμματα του μετρό της Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αγορεύει, κάπου στην Κοζάνη αν δεν κάνω λάθος, ότι αιφνιδιάστηκε από το κλείσιμο της Βουλής και την Παπαρήγα να καταθέτει στεφάνια σε νεκροταφεία Σοβιετικών Στρατιωτών στη Γερμανία!!

Στο καπάκι όμως ο KKj μας έφυγε για τη Σουηδία προκειμένου να συναντήσει τον εκεί Πρωθυπουργό μπας και πιάσει καμιά πόρτα για το επόμενο εξάμηνο όπου στο τρίρκουλο της προεδρίας της ΕΕ έφτασε η σειρά των Βίκινγκς να τα φυλάνε. Εκεί λοιπόν ο ΚΚj είπε ότι προτεραιότητα έχει η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Προς το παρόν όμως προέχει η ένταξη του Αγαθονησίου εις την φίλη και σύμμαχο θα συμπληρώσω εγώ...

Την ίδια ώρα όμως, λίγο πιο νότια, κάπου στη Γερμανία, σε κοινή τους συνέντευξη τύπου Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωναν ότι είναι καιρός να οριοθετήσουμε τα σύνορα της ΕΕ και ότι στα σύνορα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία η οποία, αν θέλει, ας πάρει στα δόντια μια συμφωνία για ειδική εταιρική σχέση και ας πάει στη γωνία να τη φάει με την ησυχία της. Όταν Μέρκελ και Σαρκοζί πληροφορήθηκαν ότι ο Πανμέγιστος Πρωθυπουργός μας τους άδειασε με τις δικές του δηλώσεις στεναχωρήθηκαν σφόδρα και απείχαν από το προγραμματισμένο μεσημεριανό γεύμα εργασίας.

Την ίδια επίσης ώρα, σε αίθουσα των κάποτε ωραίων και νυν κατρουλο-οσμούντων Αθηνών διεξαγόταν το ετήσιο γενικόν τζέρτζελον του ΣΕΒ όπου μίλησαν Παπανδρέου και Παπαθανασίου. Ο πρώτος ξαναείπε ότι αιφνιδιάστηκε που ο Καραμανλής δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει αν μπορεί να κλείσει τη Βουλή για να μην μιλάνε για τα σκάνδαλα μέχρι την παραμονή της Ευρωκάλπης. Τέλος πάντων κάποιος εκεί στο ΠΑΣΟΚ του ας του πει ότι να σταματήσει να δηλώνει διαρκώς αιφνιδιασμένος, δεν είναι καλό για το ίματζ. Περισσότερο τζόγκινγκ, λιγότερα λόγια. Ο δεύτερος (Παπαθανασίου) είπε ότι η κυβέρνηση έχει την βούληση να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές για τη στήριξη της ανάπτυξης. Για την ικανότητα της δεν είπε τίποτις, δεν χρειάζεται και άλλωστε. Τέλος ο Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, μια που τους βρήκε όλους μαζεμένους του είπε ότι είναι άχρηστοι. Δεν το είπε έτσι δηλαδή. Τους είπε ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν παράγει λύσεις για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της Ελλάδας». Αυστηρός ο πρόεδρος, παράβλεψε το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ευρωκεντρικό και όχι στενά εθνικιστικό και κάνει τα μέγιστα προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ευρώπης. Τελευταία προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία είναι η τόνωση των εισαγωγών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού μέσω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Υποθέτω όμως ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ιδιαίτερη σημασία την ώρα που σύσσωμο το πανελλήνιο κρατά την ανάσα του διότι όπου να ‘ναι θα τραγουδήσει ο Σάκης. Όχι εσύ αναγνώστη μου, ο άλλος. Ο οποίος, ίσως και να βρέξει πάλι το μπλουζάκι του...


Στην φωτογραφία ειδική αναμνηστική έκδοση του κατοστάρικου, άλλη μια επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής...

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: