Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

"Ε, όχι και να πέσει η κυβέρνηση από ένα παλιόσπιτο"

Όπως ενδεχομένως να μην γνωρίζουν οι νεότεροι ή να μη θυμούνται οι περισσότεροι από τους παλιούς, η ανωτέρω φράση δεν έχει ειπωθεί για την υπόθεση Παυλίδη.

Πατέρας της ανωτέρω φράσης είναι ο μακαρίτης (λέμε τώρα) Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Το σπίτι είναι το γνωστό σπίτι που στεγάστηκε ένας μεγάλος μονόδρομος έρωτας ενός Πρωθυπουργού προς μία αεροσυνοδό. Ο Πρωθυπουργός πέθανε, το σπίτι γκρεμίστηκε και έγινε μεζονέτες με αντιπαροχή, η αεροσυνοδός έκλεισε ως γυναίκα αλλά το πνεύμα ατιμωρησίας που τόσο εύστοχα και γραψαρχιδίστικα περιγράφηκε με εκείνο το «ε όχι και να πέσει η κυβέρνηση από ένα παλιόσπιτο», ζει και βασιλεύει. Βασιλεύει διακομματικά.

Μία βδομάδα μετά την ψηφοφορία για τον Παυλίδη και με πιο ψύχραιμο μυαλό, από ένα τυχαίο βραχυκύκλωμα ανάμεσα σε κάποιους από τους νευρώνες του εγκεφάλου μου, θυμήθηκα την παραπάνω φράση που ξεδιάντροπα είχε ξεστομίσει ο Γιαννόπουλος. Ας μην σκίζονται λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια και την ατιμωρησία. Αν τυχόν ανέβουν στην κυβέρνηση ας αποδείξουν και ας ξεπλύνουν το παρελθόν τους με πράξεις. Αυγά με πορδές δεν βάφεις και ντροπές με λόγια δεν ξεπλένεις.

Μια βδομάδα μετά, λοιπόν, σκέφτομαι ότι ευτυχώς που δεν παραπέμφθηκε ο Παυλίδης. Γιατί με ενδεχόμενη παραπομπή Παυλίδη στα μάτια αρκετών θα αθωωνόταν ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, έστω και παροδικά – συγκυριακά εν όψει ευρωεκλογών. Βλέπετε αν είχε παραπεμφθεί ο Παυλίδης, εκτός από έναν υπόδικο, ο οποίος θα αθωωνόταν σχεδόν σίγουρα στο δικαστήριο, θα είχαμε και 299 αθώους. Ενώ τώρα στη συνείδηση του κόσμου εδραιώνεται περισσότερο η αλήθεια η οποία δείχνει σε μια Βουλή τριακοσίων συνενόχων. Άντε παρά κάτι ψιλά.

Στη φωτογραφία ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Πριν και Μετά. Ο νεκρός ουδόλως δικαιώνεται...

Διαβάστε επίσης: Το ασυνείδητο της κοινωνίας , ψηφοσκατασυνείδηση, Liberté, Fraternité, Audi TT

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: