Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Aids και Άγιος Πατέρας στην Αφρική




Θυμάμαι κάποτε, έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για μια φυλή στην Αφρική. Εκεί είχαν ένα έθιμο το οποίο πήγαινε χέρι χέρι με τις θεωρίες για την επιβίωση του πιο δυνατού γονιδίου. Παράλληλα έδειχνε το πόσο ελεύθερα σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι για το σεξ. Κάθε χρόνο, τα νέα παλικάρια της φυλής κατέρχονταν σε παλαιστικούς αγώνες. Ο νικητής ή οι νικητές (δεν θυμάμαι αν ο νικητής ήταν μόνο ένας) για έπαθλο έπρεπε να κοιμηθεί με όλες τις παρθένες της φυλής που είχαν φτάσει σε ηλικία γάμου και αναπαραγωγής. Αν τυχόν κάποια από τις κοπέλες τεκνοποιούσε από αυτή την συνεύρεση, θεωρείτο μεγάλη τιμή για τον άντρα που τελικά θα την παντρευόταν να μεγαλώσει αυτό το παιδί.

Την άποψη ότι το πρόβλημα του AIDS «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διανομή προφυλακτικών» διατύπωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Γιαουντέ, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Αφρική. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πρόβλημα του AIDS με τη διανομή προφυλακτικών. Αντίθετα, η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα» δήλωσε ο Πάπας, ο οποίος υποστήριξε ότι η λύση περνάει «μέσω μιας πνευματικής και ανθρωπιστικής αφύπνισης».
Ω αλάνθαστε και άγιε πατέρα. Που θες το σεξ να ελεγχθεί μέσα από την πνευματική και ανθρωπιστική αφύπνιση. Και όταν εσύ λες πνευματική και ανθρωπιστική αφύπνιση εννοείς ένα και μόνο ένα: Να τους κάνουμε καθολικούς τους μαύρους τους μαύρους. Να τους μάθουμε ότι το σεξ είναι αμαρτία. Ότι αν τυχόν και κάνεις σεξ πριν τον γάμο ή εκτός γάμου, θα καείς στην κόλαση.
Θα πρέπει, δηλαδή, να πασχίσουμε και να πετύχουμε να τους καλλιεργήσουμε ενοχές για το φυσιολογικό. Να τους μάθουμε πως οτιδήποτε άλλο είναι μοιχεία. Ότι η γενετήσια πράξη είναι βρωμερή. Ότι πρέπει να γίνεται μόνο από παντρεμένους, μόνο για τεκνοποιία, όχι τετάρτες, όχι παρασκευές, όχι σε νηστείες.
Άγιε πατέρα, που γουστάρεις να επιβάλεις τους ανέραστους κανόνες σου πάνω σε ανυποψίαστους για τα 1500 χρόνια επιστημονικού σκοταδισμού και τα 2000 χρόνια σεξουαλικής καταπίεσης που έζησαν οι δυτικοί από κανόνες που επέβαλε, όχι ο Χριστός, αλλά οι αυτόν εμπορευάμενοι, μήπως να… Άσε γιατί πάλι θα παρεκτραπώ.
Υπάρχουν λύσεις για το aids στην Αφρική. Και μέσα στις λύσεις θα μπορούσαν να είναι δωρεάν αντίγραφα ή και πρωτότυπα φάρμακα από τις εταιρείες, μόρφωση, ενημέρωση και οπωσδήποτε δωρεάν προφυλακτικά. Αλλά ο άγιος πατέρας βλέπει ότι το μαγαζί φθίνει στη δύση και ψάχνει να ανοίξει καινούργιες αγορές. Τι και αν στον βωμό του ανοίγματός τους πεθάνουν και κάποια εκατομμύρια; Πρώτη φορά θα είναι; Το ίδιο δεν έκαναν και στη Νότια Αμερική;
Στη φωτογραφία ένα από αυτά που δεν θέλει ο Πάπας. Προφυλακτικά με τα φορτηγά στην Αφρική.

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: