Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κινήσεις Πολιτών

Η είδηση από το tvxs: Πολυκατάστημα άνω των 2.000 τ.μ. στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι πήρε άδεια που δίνεται σε καταστήματα της γειτονιάς, με τις ευλογίες του δημάρχου και της πολεοδομίας, σε μια περιοχή με θεσμοθετημένη χρήση "γενικής κατοικίας" όπου δεν επιτρέπεται η δημιουργία υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων. Έτσι η εταιρεία ΑΤΟΔΗΚΑΤΗΣ Αναπτυξιακή Α.Ε. ζήτησε και πήρε άδεια για μεικτό κατάστημα τροφίμων, από αυτές που δίνονται σε καταστήματα της γειτονιάς, όπως φούρνοι και ψιλικατζίδικα. Η υπόθεση έχει πάρει εδώ και καιρό τη δικαστική οδό με την Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλανδρίου να έχει κάνει πολλές προσφυγές για να αποτρέψει το κτίσιμο του πολυκαταστήματος μέσα στην ήδη επιβαρυμένη γειτονιά τους.

Αυτά περίπου λέει το ρεπορτάζ από το tvxs.

Αμάν πια με αυτές τις Πρωτοβουλίες Πολιτών. Δεν κάθονται καλά. Όχι μόνο δεν κάθονται καλά αλλά παίρνουν και πρωτοβουλίες! Και χαλάνε τις σούπες που μαγειρεύουν οι τίμιοι βιοπαλαιστές εργολάβοι με δημάρχους και πολεοδόμους. Και κάνουν και προσφυγές. Προσφυγές!! Αν είναι δυνατόν! Καταχρώνται το δικαίωμά μας στην ένσταση!

Και σταματάνε τα έργα! Μπλοκάρουν την ανάπτυξη! Και φουντώνει η ανεργία! Έτσι θα ανέβει το ΑΕΠ; Και εμείς πότε θα δούμε σύγκλιση;

Και ξέρετε ποιοι βρίσκονται πίσω από κάτι τέτοιες κινήσεις; Κάτι γκόμενες του Συνασπισμού που δεν έχουν δουλειά να κάνουν και κάτι αναρχικοί που κυκλοφορούν με ποδήλατα... Ποδήλατα! Και θέλουν και ποδηλατόδρομους! Αν έχεις το Θεό σου. Όχι ότι τους νοιάζει γιατί οι περισσότεροι είναι και άθεοι. Άθεοι!

Και όλη μέρα ψάχνουν. Ψάχνουν εθελοντικά σε πολεοδομίες, σε δήμους και σε δημόσιες υπηρεσίες. Αναστατώνουν τον κόσμο. Ρωτάνε και ξαναρωτάνε και επιμένουν και ενοχλούν τους υπαλλήλους. Και αντί να διαβάσουν καμιά αθλητική, πάνε και διαβάζουν την εφημερίδα της κυβέρνησης. Αργόσχολοι

Και αυτοί οι πολεοδόμοι και οι δήμαρχοι γιατί τους βάζουν μέσα στα δημόσια κτίρια; Γιατί δεν φωνάζουν τα ΜΑΤ να ρίξουν καμιά κρότου λάμψης και καμιά ψιλή; Είναι παράδειγμα αυτό; Τι κάνει η Αστυνομία; Γιατί δεν τους πιάνουν; Έχουμε και μικρά παιδιά...

Και ’μεις έχουμε...


Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ.

3 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Χμ, συγνώμη, αλλά να μου επιτρέψεις να εκφράσω την επιφύλαξή μου, κάθε φορά που ακούω "κινήσεις πολιτών". Είναι η πιο εύκολη προσπάθεια απενοχοποίησης κάποιων, για ό,τι με ευκολία κάνουν κάθε μέρα. Τι εννοώ; Βάζω και στοίχημα ότι, όσοι συμμετέχουν σε "κινήσεις πολιτών" για το περιβάλλον, ας πούμε, επιβαρύνουν με πολλούς τρόπους το περιβάλλον: καπνίζουν, έχουν παλιά αυτοκίνητα, σίγουρα δεν κάνουν ποδήλατο, παρκάρουν στα πεζοδρόμια και γενικά ενεργούν όπως όλοι οι νεοέλληνες.
Αλλά βρίσκουν την "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" στις "κνήσεις πολιτών". Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ, ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ..

O Σχολιαστής είπε...

@ Μάρκο
Σου επιτρέπω, προφανώς και σου επιτρέπω. Παρόλα αυτά να πω τα εξής: Δεν ξέρω αν πιστεύεις στην ύπαρξη αγίων, εγώ πάντως όχι. Δηλαδή, προφανώς, όσοι μετέχουν σε κινήσεις πολιτών, χέζουν, τρώνε (για να χέσουν), οδηγούν αυτοκίνητα, τα παρκάρουν πολλές φορές παράνομα, βρίζουν και καπνίζουν. Εκτός όμως από αυτά κάθονται πολλές φορές και συζητάνε με άλλους για τα κοινά. Της γειτονιάς τους ή και γενικότερα. Και ενεργούν προκειμένου να μην τους καπελώνουν διάφορα παράνομα συμφέροντα, αυτούς και τα παιδιά τους. Γιατί αν χτιστεί ένα μολ κάπου που ο νόμος δεν επιτρέπει, θα υπάρχει εκεί για καμιά κατοστή χρόνια. Δεν το κάνουν για να απενοχοποιηθούν από τίποτα. Το κάνουν γιατί δεν το κάνουν οι πολεοδομίες, οι δήμαρχοι, η αστυνομία και τέλος πάντων αυτό που το λέμε κράτος και που συνηθίζει να κάνει τα στραβά μάτια στα μεγάλα ή και στα μικρότερα συμφέροντα, φτάνει να πληρώνουν. Καμία υποκρισία Μάρκο. Απλά τους την σπάει η κατάσταση και έχουν την τάση όταν τους την σπάει η κατάσταση να αντιδρούν και να μην αλλάζουν πλευρό στον ύπνο τους όπως σίγουρα εγώ και ενδεχομένως και εσύ.

@ καπιταλοκούμμουνον
Τις καλησπέρες μου.