Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Τα έντεκα χαστούκια


Πάντα αργούσα να ανταποκριθώ στις εξελίξεις, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που είμαι και με γρίπη.


Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Πέντε μεγάλα ασχημόπαπα που τα έδιωξε η μαμά τους και αντί να πάνε να ξεχειμωνιάσουν σε καμιά σπηλιά μέχρι να γίνουν κύκνοι πήγαν και αγοράστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Το κάθε μεγάλο παπί στις ακούραστες πλάτες του θα κουβαλεί δύο χαστούκια. Θα έλεγα μπάτσους, αλλά όπως λέει και ο φίλος πολσεμάνεν, μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίζω τις αρχές, οπότε από δω και πέρα θα είμαι ευγενικότερος με δαύτες. Άρα, 5 μεγάλα παπιά, επί 2 χαστούκια στο κάθε παπί έχουμε δέκα χαστούκια. Μπροστά θα πηγαίνει, λέει, ένας «ζητάς». Ο ζητάς λοιπόν θα σαλαγάει τα παπιά με τα υπόλοιπα χαστούκια. Άρα σύνολο χαστουκιών: 11. Όλοι μαζί θα ψάχνουν να βρουν κουκούλες, κατά προτίμηση φουτεροειδείς. Αν οι κουκούλες κινούνται ύποπτα τότε θα επεμβαίνουν ο ζητάς, τα παπιά και τα χαστούκια και θα συλλαμβάνουν τις κουκούλες. Μέχρι τότε καμιά δεκαριά τέτοιες ομάδες (από χαστούκια, όχι από κουκούλες) υποτίθεται ότι θα πηγαίνουν γύρω γύρω την Αθήνα προσθέτοντας κλανιά, μαγκιά και κουτσουλιές στο κυκλοφοριακό της. Μετά από λίγο καιρό θα αράζουν τα παπιά και τα έντεκα χαστούκια θα κάθονται ενώπιος ενωπίω το καθένα με το φραπέ του.

Αν τώρα τα χαστούκια πιάσουν κάποιον να τελεί αδίκημα φορώντας κουκούλα τότε υποτίθεται ότι η κουκούλα θα κάνει την ποινή βαρύτερη. Επίσης, όποιος τολμά να φορά κουκούλα πλέον, θα μπορεί να συλλαμβάνεται σαφώς ευκολότερα. Οπότε προβλέπω την αλλαγή του ενδυματολογικού κώδικα των τα σφυριά και τους λοστούς φέροντες. Ο νέος κώδικας ενδεχομένως να περιλαμβάνει:
Ομπρέλες
Τουρμπάνια
Κράνη
Αντιασφυξιογόνες μάσκες
Γυαλιά ηλίου μάσκα
Κασκόλ
Περούκες
Ψεύτικα μούσια
Αληθινά μούσια
Κάτι άλλο
Συνδυασμό των ανωτέρω
Απολύτως τίποτα γιατί τα περισσότερα είναι ανήλικα και όχι σεσημασμένα. Οπότε δεν μπορείς να δείξεις δημόσια το πρόσωπό τους.

Επίσης προβλέπω μετατόπιση κουκουλών στα προάστια. Και δόξες και εργασία και στους συνοικιακούς τζαμάδες. Εμάς, στο κέντρο, θα μας μείνουν τα παπιά και τα χαστούκια…

Στην φωτογραφία ενδυματολογική πρότασις για ταραξία. Συνδυασμένο με γυαλί ηλίου μάσκα σε κάνει άτροτο στα χαστούκια! Όχι όμως και στα γιαούρτια...

2 σχόλια:

πρκλς είπε...

Κύριε Σχολιαστά,
πιθανολογώ ότι ο αγαπητότατος Πολσεμανεν σας έχει παρασύρει εις ένα εννοιολογικόν λάθος (και θα πάω από εκεί να του τα ψάλλω):

Εννοώ ότι βρίσκω αδόκιμη (και εξαιρετικώς σκληρή) τη μετονομασία των μβάτσων εις "χαστούκια".
Εδώ μιλάμε, οι άνθρωποι μας αγαπούν τρυφερά, όπως και εμείς τους αγαπούμε τρυφερότερα!

Ως εκ τούτου, θα θεωρούσα ορθότερη την αναγωγή της λέξεως "μβάτσος" εις το ιταλικόν "bacio", πληθυντικός "baci" που προφέρεται "μπάτσοι", και σημαίνει "φιλάκια".

Ενδεικτικώς σας θυμίζω το άσμα "24.000 baci" (venti quattro mila baci, προφερόμενον "βεντι κουάτρο μίλα μπάτσοι") του Αντριάνο Τσελεντάνο.
Το οποίον, όπως ίσως θυμάστε, το είχε ερμηνεύσει και ο Χρήστος Δάντης ως σάουντρακ της ταινίας "Safe Sex", η οποία είναι αφώς σχετική με το θέμα μας, εόσον όλα δείχνουν ότι η παρούσα κυβέρνησις έχει σχέδιον να βάλει την αστυνομίαν να μας πηδήξει... και το "Safe Sex" οφείλει να είναι μια από τας βασικάς μας προτεραιότητας!
:-)

O Σχολιαστής είπε...

Ναι, πράγματι ενθυμούμαι την βραχνοκοκοριαστή εξετέλεση του συγκεκριμένου άσματος. Επίσης ενθυμούμαι παράφραση των στίχων "τι να σου κάνουνε και οι μπάτσοι" η οποία προφανώς εννοούσε ότι εντολές εκτελούν και αυτοί και πως το οψάριον σκυλοβρωμάει από την κεφαλή... Απ' ότι είδα και εις το σχόλιον σας επί του κειμένου του αγαπητού πολσεμάνου, προτείνετε το κόσμιον σύνθημα "φιλάκια, χοίροι, ανθρωποκτόνοι", το οποίο αρχικά κέρδισε τις ημετέρας εντυπώσεις αλλά εν συνεχεία, αναλογιζόμενος την διάρκεια της ερωτικής πράξης των χοίρων, ήτοι, σύμφωνα με τις διαδόσεις, 24 ώρες σεξ και βίας, και την ενδεχόμενη ποσότητα ανεπιθύμητου σιέλου που συνεπάγονται 24.000 μβάτσοι, ιταλιστί πάντα, αποφάσισα ότι προτιμώ τα χαστούκια... Προς τούτον καλώ και υμάς όπως αναλογιστείτε τας συνεπείας πιθανής καθιέρωσης του υμετέρου συνθήματος και των ανεπιθυμήτων παρενεργειών του. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Sincerely mine, ο γριπιασμένος Σχολιαστής.