Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Θα βοηθήσουμε σε θέματα εκπαίδευσης της Αφγανικής Αστυνομίας...


Σήμερα είχα την τύχη να παρακολουθήσω την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ΚΚj μετά την ιστορική του συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Προς το τέλος λοιπόν, πεφωτισμένος δημοσιοράφος ρώτησε για το αν τον πίεσε ο Ομπάμακας να στείλει και νέα στρατά στο Αφγανιστάν. Και τι απάντησε ο κορυφαίος κουρασμένος της Κυβέρνησης; Έχουμε στείλει, λέει, ένα τάγμα μηχανικού, λέει, κάνουμε και κάτι άλλα, λέει, τα οποία όμως τα σκέπασε όλα στη μνήμη μου το γεγονός ότι θα εκπαιδεύσουμε, λέει, και την Αστυνομία τους!

Τι είπε ο πανμέγιστος; Θα εκπαιδεύσουμε λέει την αστυνομία τους! Και διερωτώμαι: Θα την εκπαιδεύσουμε στο πώς να καβαλάνε παπάκια; Στη σύλληψη μπουργκοφόρων; Ληστών μήπως; Ίσως μαφιόζων; Τρομοκρατών; Και αυτό το τελευταίο, πριν ή αφού μας ξαναεκπαιδεύσει η Σκότλαντ Γιαρντ;
Γιατί, προτείνω, θα γλιτώσουμε αρκετό κόπο αν καλέσουμε κάνα δυο Αφγανούς αξιωματικούς να ακούσουν τα Αγγλικά γιατροσόφια εναντίον των τρομοκρατών από πρώτο χέρι και εις άπταιστα Αγγλικά και όχι από δεύτερο και με βλαχοτρικαλινή προφορά.

Βιώνω ακόμα το μετατραυματικό σοκ της απάντησης του βαρύγδουπου κάτοικου Ραφήνας. Ακούω με ηχώ σαν μέσα από μεταλλικό σωλήνα, όπως ο Τομ Χανκς όταν έσκασαν κάνα δυο κανονιές δίπλα στο κεφάλι του στο «Σώζοντας τον Στρατιώτη Ράιαν».

Άντε να δούμε εμάς ποιος θα μας σώσει…

Στην φωτογραφία, εκπαίδευση αστυνομικών στα παπάκια...


Σχετικά άρθρα:

Φασκελο Κουκούλωστα

Τα έντεκα χαστούκια

Ο εξοπλισμός της αστυνομίας και οι ήρωες με τα πολιτικά!



Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε όπου βρείτε.

2 σχόλια:

HearNothing είπε...

μην το λες, έχουν να μάθουν πολλά απο την ΕΑ
θα διδάξουν την τέχνη των μεμονωμένων περιστατικών σε συνδυασμό με εξοστρακισμούς

O Σχολιαστής είπε...

Ζαρντινεροκατάσταση...