Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ο εκτελεστής πριν από το πέναλτι


Θυμάμαι στις εκλογές του 2004 ότι το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για δεξιά παρένθεση. Ότι δηλαδή θα έχανε τις βουλευτικές του 2004 αλλά θα μπλόκαρε την προεδρική εκλογή του 2005, θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές και θα τις κέρδιζε, οπότε η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση θα ήταν απλά μια δεξιά παρένθεση.

Ήταν τόση η αγανάκτηση όμως του κόσμου με το ΠΑΣΟΚ που βυθίστηκε το κόμμα (ποιο κίνημα;) στις δημοκοπήσεις και αποφάσισε να μην τινάξει τα πάντα στον αέρα και πρωτίστως τη συνοχή του. Έτσι πρότεινε ήπιο υποψήφιο, η ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και στο Ελληνικό Μπάκινχαμ κατοικεί έκτοτε ο Κάρολος.

Έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο πράγμα που θα θέλει να συμβεί ο Γ.Π.j. είναι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο. Όπου ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα έχει σαν αποτέλεσμα τον Γιωργάκη πρωθυπουργό με υπουργούς τύπου Βερελή, Πολυζωγόπουλου, Καστανίδη, Βενιζέλου, Χρυσοχοΐδη, Χριστοδουλάκη, Σκανδαλίδη, Ρέππα, Αλευρά, Πρωτόπαππα, και πάνω απ’ όλους Παπουτσή!

Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο! Αυτό δεν είναι Υπουργικό Συμβούλιο, είναι η νύχτα των ζωντανών νεκρών! Αν είχε τσαγανό, μυαλό και διάθεση για πολιτικό ρίσκο ο Καραμανλής θα έριχνε από μόνος του την κυβέρνηση του! Δεν παραιτείσαι Παυλίδη; Παραιτούμαι εγώ με σημαία την και καλά ευθιξία και τιμιότητα! Και ανεβαίνει ο Γιωργάκης με τα ζόμπι! Εννιά μήνες με τους νεκροζώντανους, μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, θα έφερναν στον κόσμο ολική επαναφορά μνήμης.

Αποτέλεσμα; Τον Μάρτη του 2010 η Ν.Δ, θα σαμποτάριζε την εκλογή προέδρου και ο κόσμος θα πήγαινε σε βουλευτικές κάλπες σαν ζαλισμένο κοτόπουλο. Και πάνω στη ζαλάδα του μπορεί να ξαναψήφιζε Νέα Ρημαδοκρατία. Αυτό, λοιπόν, όσο βλάκας και αν φαίνεται ο Γ.Π.j. είναι σίγουρο ότι το γνωρίζει. Και γι αυτό βλέπει ενδεχόμενες εκλογές τον Ιούνιο με μια ιδιότυπη αγωνία. Μία αγωνία που θα προσομοίαζε με την διεστραμμένη αγωνία ενός επιθετικού πριν το πέναλτι: «Και αν το βάλω;»

Στη φωτογραφία κάποιος, που λόγω ηλικίας ίσως να μην συμμετέχει. Δεν είμαι όμως και σίγουρος...

Διαβάστε επίσης
Hexalen και άγιος ο Θεός...
Επ΄ αγαθώ της κοινωνίας...
Στήσαν τα κόκκαλα χορό!!!

Για επιστροφή στην κεντρική σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης πατήστε εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα βιβίο επιστημονικής φαντασίας διάβαζα για ένα αστρικό κράτος, όπου ο κυβερνήτης φορούσε στο λαιμό ένα μενταγιόν-βόμβα. Εάν ένα σεβαστό ποσοστό πολιτών πατούσε ένα κουμπί δυσαρέσκειας, τότε ανατιναζόταν η βόμβα και του έκοβε το λαιμό...
Κανείς δεν ήθελε να κυβερνήσει. Έψαχναν για κανέναν αστροταξιδιώτη, να του φορέσουν το εκρηκτικό μενταγιόν κολλάρο..
Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν θέλει να κυβερνήσει στην Ελλάδα, σαν την περίπτωση του αστρο-κράτους.
Ο Καραμανλής κάθε μέρα που κυβερνάει φτάνει πιο κοντά στο μενταγιόν..
Ο Παπανδρέου, αν κυβερνήσει οριακά θα φορέσει ο μενταγιόν με τους εκρηκτικούς του δελφίνους..
Ο Σύριζα δεν θέλει να φορέσει το μενταγιόν της συγκυβέρνησης και της διαχείρησης μιας πολύπλευρης κρίσης (κυρίως εσωτερικής και όχι εισαγόμενης) για την οποία δεν ευθύνεται..
Το ΚΚΕ θα σκεφτόταν το μενταγιόν μόνο αν κυβερνούσε επαναστατικώ δικαίω
Οι μόνοι που θέλουν να κυβερνήσουν είναι τα παλικάρια του Καρατζαφέρη, ίσως διότι λένε: "αφού ο Στέλιος δεν φοβήθηκε, θα φοβηθούμε εμείς;"
Ακούω συχνά τελευταία, ανθρώπους να λένε χωρίς πολύ σκέψη: "μια δικτατορία μας σώνει.." και φοβάμαι!

O Σχολιαστής είπε...

Καλά κάνεις και φοβάσαι... Αν και δεν πιστεύω ότι η δικτατορία είναι πιθανό ενδεχόμενω (σήμερα έχουν επέτειο οι Απριλιανοί), παρόλα αυτά αυτή η φράση δείχνει την απελπισία του κόσμου... Ειλικρινά και εγώ δεν βλέπω κάποιο φως πουθενά αν και σύμφωνα με όσα ακούω, τα τελευταία χρόνια έχει χυθεί πολύ άπλετο φως και πολλά μαχαίρια έχουν βρει κόκκαλα...

O Σχολιαστής είπε...

Επίσης, θέλω να δηλώσω, μετ' επιτάσεως, ότι το "ενδεχόμενο" γράφεται με "ο" και το "ενδεχόμενως" με "ω".

katerina είπε...

Σχολιαστή να αποδώσω την φωτό του post σου, σε μεθεόρτια μελαγχολία ή ξέρεις κάτι(βοηθεια μας);
Να σου πω την αλήθεια, εγώ απο ποδοσφαιρο, λίγα πράγματα ξέρω, αλλά ...έχω την αισθηση, ότι μόνος του ειναι μπροστά στο τερμα, και πάλι ...δεν θα κατορθώσει να το χτυπήσει.

O Σχολιαστής είπε...

Ο σκοπός μου δεν είναι να σπείρω τον πανικό, οπότε Κατερίνα, η απάντηση είναι όχι δεν ξέρω τίποτα. Απλά ζω εν Ελλάδι...