Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο Μοναχισμός χωρίς την Τζόαν Κόλλινς

Θυμάμαι, κάποτε που ήμασταν μικρά, όποτε βλέπαμε παπά στον δρόμο χτυπάγαμε ο ένας τον άλλο και λέγαμε «Πάρε τον παπά». Δυστυχώς, αντιλαμβάνομαι ότι εντός των ιερών μονών το παιχνίδι παίζεται κάπως διαφορετικά. Εκπαιδευόμενοι ιερομόναχοι κοιτούν ο ένας τον άλλον και σκέφτονται «Άραγε αυτόν, τον πήρε ο παπάς;»

Συνελήφθη, μαθαίνω, ηγούμενος, ο οποίος, εκπαιδευμένος ίσως από τον προηγούμενο, εκπαίδευε στα κολασμένα μυστικά του μοναχισμού τους επόμενους… Πρόκειται για τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης Κερατέας Αττικής, τον κατά κόσμο Ελευθέριο Αναστασόπουλο. Πόσους είχε εκπαιδεύσει υπό τη σκέπη της Αγίας Σκέπης ο Λευτέρης; Δεκαεφτά πιτσιρίκια που είτε έμεναν στη μονή είτε είχαν περάσει από εκεί για κάποιο διάστημα, είδαν τα σκούρα και έφυγαν. Η ιστορία φαίνεται ότι γινόταν για σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι που βρέθηκαν κάποιοι από τα θύματα και τον κατάγγειλαν. Τον ηγούμενο τον βούτηξαν και τον πήγαν χτες το πρωί στον Εισαγγελέα.


Παράλληλα, σε συνέχεια αυτής της μεγάλης μέρας για τον μοναχισμό , στην Εισαγγελέα Εφετών παρουσιάστηκε χτες το άλλο αστέρι, ο μοναχός Αρσένιος, προκειμένου να ψάλει εξηγήσεις σχετικά με έγγραφο υπόμνημα που είχε καταθέσει τις προάλλες. Κτηματομεσιτικά, υπεράκτιες εταιρείες, χρήμα, διαπλοκή, εκλογές πατριαρχών, αρχαιοκαπηλία, σεξ. Αυτό δεν είναι μοναχισμός. Η πουτάνα η Δυναστεία είναι… Μόνο που δεν έχει γυναίκες!

Στην εικόνα, η οποία εκλάπη ασυστόλως από το http://tvstarnews24.blogspot.com/ και το οποίο ενδεχομένως να την έχει κλέψει με τη σειρά του από κάπου αλλού, ο προηγούμενος Εφραίμ…

Γάντι με τα παραπάνω διαβάζεται και το «Μοναχός Απόστολος»
Αν δεν βαρεθήκατε, πατήστε εδώ για επιστροφή στην κολασμένη σελίδα της υποκειμενικής ενημέρωσης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή στις 2.45 πήρες μια σακούλα πορτοκάλια;
καλά...

O Σχολιαστής είπε...

Μανταρίνια. Καλά.

(το σχόλιο αναφέρεται από ποστ σε άλλο βλογκ - prkls- αλλά τι να κάνουμε, εμείς οι βλάχοι...)