Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Εμπάργκο σε Ισραηλινά Προϊόντα


Αν και βρίσκω την ιδέα λίγο ρομαντική (γιατί τα αποτελεσματικά μποϊκοτάζ πρέπει να είναι διπλωματικά με πραγματική κλιμακούμενη πίεση από ισχυρές κυβερνήσεις - για φανταστείτε θαλάσσιο αποκλεισμό του Ισραήλ από κάποιο φανταστικό ευρωπαϊκό στρατό κάποιας φανταστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης) αντιγράφω τα εξής από το blog του Γιάννη Ζαμπετάκη environmentfood.blogspot.com :


"τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι μας άθελά μας...θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου...σε ένα θέατρο που οι άμαχοι της Γάζας θα πεθαίνουν μέχρι ...ολοκληρωτικής εξαφάνισής τους...και οι ισχυροί του πλανήτη τούτου απλά θα χαζεύουν...εμείς, οι απλοί πολίτες, τι μπορούμε να κάνουμε?
μπορούμε να στείλουμε κάποια χρήματα στο λαό της Παλαιστίνης...αλλά αυτό που μπορούμε και ΠΡΈΠΕΙ να κάνουμε είναι να μποϋκοτάρουμε όλα όσα παράγει το Ισραήλ!από πορτοκάλια ...Jaffa μέχρι μουσική, ταινίες, λαχανικά και ...βιβλία!ότι βλέπετε να είναι Jewish...ή Israeli...πείτε ΌΧΙ!για τα παιδιά της Παλαιστίνης!αλλά και για την δική σας Αξιοπρέπεια!Διότι η μόνη πραγματική Δύναμη που έχουμε όλοι μας ως Πολίτες δεν είναι η Ψήφος μας κάθε 4 χρόνια αλλά η ψήφος που δίνουμε κάθε μέρα επιλέγοντας προϊόντα και υπηρεσίες!Ας την χειριστούμε πιο Σοφά!
Για την Ειρήνη! Στην Παλαιστίνη και στον Κόσμο όλον!
Γιάννης Ζαμπετάκης
http://www.zabetakis.net/
Επικ. Καθ. Χημείας ΤροφίμωνΠανεπιστήμιο Αθηνών "" Δείτε και εδώ http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=79&tx_ttnews[tt_news]=842&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=a7760b7e42 "


Είναι μια ιδέα ,αν και είμαι ενάντιος στην συλλήβδην τιμωρία όλων των Εβραίων. Το πρόβλημα μου είναι με το κράτος του Ισραήλ και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του... Και τέτοιες εταιρείες για να μποϊκοτάρω δεν ξέρω, εκτός ίσως από τα μάλλον δυσεύρετα πορτοκάλια από τη Jaffa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: