Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Εκτός έδρας...


Καθισμένος στο λόμπυ του ξενοδοχείου, καθόλου λομπίζων αλλά αρκούντως πιωμένος, είπα να βάλω postα στην καθημερινότητα και δη στις ειδήσεις της ΝΕΤ.

Πρώτη είδηση στο κανάλι του οποίου είμαι και εγώ, όπως και εσείς, αναγκαστικός συνδρομητής και ψυχαναγκαστικός τηλεθεατής, ήταν τα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες και το αν τα 450 εκ. ευρώ που τους έταξε η κυβέρνηση είναι πολλά ή λίγα. Είτε πολλά είτε λίγα, οφείλω να πω ότι οι αγρότες έσπειραν τον Νοέμβρη, θα θερίσουν από Μάιο, κλαδέματα δεν αρχίζουν πριν το τέλος Φλεβάρη, άλλη δουλειά δεν έχουν (πράγματι) αυτόν τον καιρό, τους βλέπω, αντί να κάθονται και να καπνίζονται με πρέφα στα καφενεία, να στήνουν τίποτα άγιους άμβυκες στα μπλόκα και να πίνουν τσίπουρο μέχρι τον Μάρτη. Και άσε μας εμάς να γράφουμε στα μπλόγκα και να μπορούμε να κινηθούμε άνετα Ομόνοια Κηφισιά και πίσω.

Έτσι και αλλιώς η γρίπη άργησε να έρθει, αλλά ήρθε τελικά και δεν είναι καλό να συνωστίζεσαι σε καφενεία.

Στο καπάκι βγαίνει τρέιλερ του Ζαν Κλωντ (όχι Βαν Νταμ, αλλά του πραγματικά δυνατού, του Τρισέ δηλαδή) να λέει στην εκπομπή «Ανταποκριτής» ότι «I totally exclude that assumption», ότι δηλαδή αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας την υποθετική ερώτηση να πετάξουν κάποια χώρα (ποια άραγε, δεν ρώτησε ο δημοσιοράφος) εκτός ευρώ. Δόξα συ ο Θεός ημών, δόξα συ αναφώνησα, το ίδιο φαντάζομαι αναφώνησε και η δημοσιοράφος και φίλησε στο στόμα με γλώσσα τον Ζαν Κλωντ αλλά το κόψανε στο μοντάζ γιατί στη ΝΕΤ δεν δείχνουν κλασσική τσόντα στο δελτίο… Προτιμούν τις σημαίνουσες.

Στη συνέχεια οι συνδρομητές του κρατικού πληροφορηθήκαμε ότι στην Τουρκία συνεχίζεται το δημοκρατικό πραξικόπημα του Ερντογάν στο βαθύ λαρυγγοκράτος. Πιάσανε πάλι κάτι στρατηγούς, κάτι δημοσιογράφους, έναν συνδικαλιστή και κάτι άλλα γκρίζα ζώα. Καλά τα πας σύντροφε Ερντογάν, εγκρίνω και επαυξάνω και κάνω και ’γω τον σταυρό μου προς τη Μέκα σαν γνήσια αποπροσανατολισμένος πολίτης που δεν καταλαβαίνω αν θέλω Τουρκία ελαφρώς ισλαμική ή ελαφρώς κοσμική.

Τέταρτη είδηση, ότι στην Κίνα καταδικάσαν δυο νομάτους σε θάνατο για την μελαμίνη στο βρεφικό γάλα. Μελαμίνη είναι και ουχί μελανίνη γιατί το πρώτο βγάζει 24.700 αποτελέσματα στο Google ενώ το δεύτερο μόλις 632. Και τότε θυμήθηκα ότι δεν μάθαμε αν κανείς καταδικάστηκε (στην Κίνα) για την νόθευση αγνών σκευασμάτων με αναβολικά, τα οποία προμήθευαν στην συνέχεια σε ανυποψίαστους Έλληνες αρσιβαρίστες. Σε ανυποψίαστους. Ντόρα στείλε διάβημα διαμαρτυρίας.

Πέμπτη είδηση, και εκεί δεν άντεξα και πήγα να τα πιω, ο αφοπλισμός και η σύλληψη δυο ληστών στην Θεσσαλονίκη, από πραγματικά αγανακτισμένους πολίτες. Και επειδή η πράξη δεν μετρά, αλλά ο νεκρός ναι, η είδηση ήρθε πέμπτη ή έκτη στη σειρά. Βλέπετε οι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους τρεις αλλά δεν σκότωσαν κανέναν οπότε έχασαν την πρωτιά. Η πράξη δεν μετρά, μόνο το εφέ και ο θάνατος είναι το υπέρτατο ειδησεοραφικό εφέ. Καθότι λοιπόν έχω δηλώσει στο παρελθόν ότι είμαι κότα, και καθώς το επιβεβαιώνω πιστά κάθε πρωί με κορν φλέικς, έχω να πω συγχαρητήρια και καλή ανάρρωση στους πολίτες και να τους συστήσω, την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να υπερασπιστούν τα δίκαια της κοινωνίας και των τραπεζών να αφήσουν την υπόθεση στους επαγγελματίες αστυνομικούς. Κάτι θα ξέρουν αυτοί που πάνε πάντα λίγο αργότερα, με γιλεκάκια αλεξίσφαιρα και το «μπαμπά μην τρέχεις» με μαγνητάκι στο ταμπλό …

Γιατί όπως μας έλεγαν και στον στρατό «Τα άδεια όπλα σκοτώνουν». Φαντάσου τι μπορούν να σου κάνουν τα γεμάτα…

5 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yannis Zabetakis είπε...

το καρτούν τρελό!

shaun the sheep!

να σου το κοπιάρω το dvd
να το βλέπεις με τους γεωτεχνικούς !

οεο

ΥΓ. καλή σου επιστροφή

Mikros Alitis είπε...

Καλά είσαι υπέροχος... Πρώτον αυτό με τους αγρότες που άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν, συμφωνώ απόλυτα. Άσχετο αλλά εβλεπα στις ειδήσεις ότι διαμαρτύρονται για την τιμή του βαμβακιού ότι έπεσε από τα 47 λεπτά στα 10 κάτι από πέρυσι... και είχα την απορία πέρυσι γιατί βγήκαν στους δρόμους, αυτοί με το βαμβάκι. Δεύτερον αυτό με το google το κάνω και εγώ... Τρίτον αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη... πρέπει να σου πω ότι έμενα για 6 χρόνια στη γειτονιά Αγ.Δημητρίου και είχαν προσπαθήσει να με κλέψουν 7 φορές συνολικά. 2 φορές με μαχαίρι, 1 με ένεση και 1 με κατσαβίδι, τις άλλες με τα λόγια. Δεν πήγαν να βοηθήσουν για την τράπεζα αλλά επειδή τους χάλασε το μηχανάκι και προσπαθούσαν να πάρουν ένα από τους διερχόμενους περαστικούς. Απλά ο κόσμος είναι αγανακτισμένος... ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το αστινομικό τμήμα άνω πόλης απέχει ΜΟΛΙΣ δύο τετράγωνα από το σημείο...
ΑΥΤΑ τα ολίγα από μένα ./... καλημέρα ;-)

O Σχολιαστής είπε...

@ Γιάννη
Ευχαριστώ κομπάντρε

@Μικρό Αλήτη
Για διάφορους γεωπολιτικούς (και μη)λόγους, οι αγρότες πέρυσι πέτυχαν ανέλπιστα καλές τιμές στις "μεγάλες καλλιέργειες" (Στάρια, βαμβάκια, καλαμπόκια, κτηνοτροφικά φυτά κ.λπ.)
Δυστυχώς, κανένας από το αρμόδιο Υπουργείο δεν τόλμησε να ενημερώσει ότι οι περυσινές τιμές ήταν συγκυριακές. Οπότε, πάνω στην ελπίδα, φέτος όλοι έσπειραν λίγο ή πολύ περισσότερο. Αλλά, φευ, οι τιμές κατέρρευσαν και τώρα επιζητούν εναγωνίως την κρατική στήριξη. Μόνο που η τελευταία, ακόμα και αν υπήρχε πραγματική εθνική διάθεση να δοθεί, υπάρχει σαφέστατη κοινοτική απαγόρευση. Οπότε με περιέργεια κοιτώ να δω αν θα φύγουν από τα μπλόκα κουρασμένοι οι αν οι κυβερνώντες θα τα δώσουν παραβιάζοντας κοινοτική νομοθεσία.

Όσον αφορά το θέμα με το μηχανάκι, δεν το ήξερα. Και να το ήξερα πάντως, ακόμα και αν το μηχανάκι ήταν δικό μου, με ένα παιδί εδώ και άλλο ένα να έρχεται με το καλό, θα τους έδινα τα κλειδιά και θα τους έκανα και κάνα δυο μαθήματα οδήγησης αν έβλεπα πιστόλι...

Mikros Alitis είπε...

@ Σχολιαστή νομίζω ότι το σχόλιο σου για την κοινη αγροτική πολιτική και τους αγρότες μας με κάλυψε πλήρως....
Όσο για το συμβάν με το μηχανάκι, θα σου πω τι έκανα αυτές τις 7 φορές... ... τις 5 έτρεξα, την μία έγινα φίλος με το πρεζάκι και την τελευταια δεν θα στην γράψω γιατί ντρέπομαι για τον εαυτό μου