Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ο Ομπάμα, το Ισραήλ και το μαύρο μούρο

Από το Βήμα: "Ο Μπαράκ Ομπάμα θα κρατήσει τελικά το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Βlackberry, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ, και θα γίνει έτσι ο πρώτος πρόεδρος που θα έχει πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσα στον Λευκό Οίκο. « Είναι απλώς ένα εργαλείο ανάμεσα σε άλλα που προσπαθώ να χρησιμοποιώ ώστε να σπάω την προστατευτική φούσκα γύρω μου και να επικοινωνώ με τον κόσμο » δήλωσε."

Τώρα εγώ τι να πω. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το «Άσπρα μούρα (whiteberries δηλάδή), μαύρα μούρα (blackberries δηλαδή), είσαι μια παλιοχαμούρα...»

Τα έχει κάνει τόσο μπάχαλο η Αμερική τα τελευταία 40 χρόνια που όλοι βλέπουν τον Ομπάμα σαν μεσσία, σαν τον πέμπτο από τους τέσσερις Μπιτλς, χεζόμαστε επάνω μας και κρατάμε την ανάσα μας μη τυχόν και αλλάξει κινητό ο Πρόεδρος και τον δυσκολέψει το νέο μενού…

Έσφαζαν τους Παλαιστίνιους με κάθε παλιά και νέα μέθοδο, και ο Ομπάμα έκανε διακοπές στη Χονολουλού. Και το hexalen είδος πολυτελείας στη Χονολουλού καθώς είχε δεσμευτεί όλο για τις γαργάρες του νέου προέδρου. Μα δεν είχε ορκιστεί ακόμα, θα πείτε. Γι αυτό δεν μίλαγε. Δεν ήθελε να υπάρχουν, λέει, δυο φωνές από την Αμερική.

Μα αν μίλαγε δεν θα υπήρχαν δυο φωνές από την Αμερική. Μια θα υπήρχε. Βλέπετε, στις 4 Ιουνίου πέρυσι, στα πλαίσια του καθιερωμένου ξεσκονίσματος και κωλοφιλήματος του Εβραϊκού λόμπυ, το παιδί του οποίου το μαύρο του το μούρο δεν τον εγκαταλείπει ποτέ (όπως κάποτε το Rexona τον Αναστόπουλο), δήλωσε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά μη τυχόν και σπάσουν οι δεσμοί ανάμεσα στην Αμερική και το Ισραήλ.

Και επειδή οι Εβραίοι δεν είναι χαζοί, υποστηρίχθηκε από το Ισραηλινό λόμπυ. Δεν τα έβαλε μαζί τους και αυτοί με τη σειρά τους δεν τον έκαψαν.

Τι εννοώ;
Μπήκαν και βγήκαν από τη Γάζα πριν αναλάβει επισήμως Πρόεδρος. Δεν τον ανάγκασαν να έρθει σε δύσκολη θέση. Καμένος για καμένος ο Μπους, ας το χειριστεί αυτός το θέμα. Άσε τον νέο, είναι σίγουρο ότι θα τον χρειαστούμε αργότερα όταν θα προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο διπλωματικά. Και τότε θα χρειάζεται κάποιος που να μην έχει αναγκαστεί να πάρει θέση πάνω σε μια σφαγή που κάποιοι την λένε πόλεμο.

Οπότε δεν τον έκαψαν. Όχι ακόμα τουλάχιστον...

4 σχόλια:

Γεφυριστές είπε...

Ωραίο "κράξιμο"! Σκέφτηκες όμως ότι το καινοτόμο της πράξης να μην αποχωριστεί το blackberry του ο Ομπάμα θα του δώσει και τη δυνατότητα να πληροφορηθεί την επόμενη κρίση (sic) στη χώρα του, online; Τουτέστιν με εικόνες και videos; Γιατί την προηγούμενη φορά το "αστροπελέκι" δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν για τους Πύργους. Ενώ αν τα έβλεπε κιόλας.... Θα μου πεις μπορεί να τα πέρναγε για κινηματογραφική μεταφορά της παράστασης του νηπιαγωγείου..χαχα

suncitizen είπε...

Ναι αλλα οι Ισραηλινοί αποχώρησαν πριν την ορκωμοσία Ομπάμα...

Mikros Alitis είπε...

Ποτέ δεν αφήνω σχόλιο με παραπομπή σε ανάρτηση μου αλλά δεν μπορώ με όσα είδα σήμερα... Εβραικό λόμπι και κωλοφιλήματα δεν γίνονται μόνο στην Αμερική, γίνονται και εδώ στην Θεσσαλονίκη και υπήρξα μάρτυρας ενός τέτοιου σήμερα το πρωί...

http://mikrosalitis.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

O Σχολιαστής είπε...

@ Αλέκα
Εμένα στα κινητά των προέδρων με τρομάζει η επιλογή στα μενού. Εκτός από τετριμένα τύπου "Ατζέντα" και "Φωτογραφίες" υπάρχουν και οι κατηγορίες "Bomb" "Attack" και "Nukes"...

@suncitizen
Αυτό ακριβώς εννοώ. Αποχώρησαν πριν χρειαστεί να τον βάλουν να κάνει κάποια δήλωση. Τον κρατούν για αργότερα

@Μικρό Αλήτη
Καλά έκανες