Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Άρης Σπηλιωτόπουλος, tabula rasa και άλλες άγνωστες λέξεις...


«Είμαστε ανοικτοί και θα είμαστε ανοικτοί στο πλαίσιο του διαλόγου σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Άρα, προσερχόμαστε σ’ έναν διάλογο, ο οποίος εξ αρχής θα είναι tabula rasa», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Για όσους, δικαιολογημένα, έχουν άγνωστες λέξεις ή φράσεις στο ανωτέρω απόσπασμα, ο Σχολιαστής θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Tabula rasa: Κατά λέξη, έχω την εντύπωση ότι σημαίνει «άγραφη πλάκα». Έκφραση που χρησιμοποιείται φαινομενικά όταν κάτι αρχίζει από το μηδέν, από λευκό χαρτί, αλλά στην πράξη όταν κάποιος θέλει να πουλήσει μούρη ότι ξέρει κάνα δυο λέξεις από λατινικά. Χρησιμοποιείστε το με προσοχή αλλά σε καμιά περίπτωση, όσο και αν ζοριστείτε, μην πείτε τη φράση: "Γυναίκα, έχει τελειώσει το Tabula rasa στην τουαλέτα."

Διάλογος: Ενέργεια στην οποία προβαίνει πάντα η κάθε κυβέρνηση πριν τελικά ασελγήσει σύμφωνα με τις αρχικές της απόψεις.

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Στέλεχος της παρούσας Κυβέρνησης. Εξελέγη βουλευτής το 2004 αλλά δεν υπουργοποιήθηκε αμέσως γιατί ο Πρωθυπουργός τον κρατούσε ως χρυσή εφεδρεία. Από τον Σεπτέμβρη του 2008 διετέλεσε με επιτυχία Υπουργός Τουρισμού, με κορυφαία στιγμή την ξενάγηση γνωστής μοδίστρας από τη χώρα της ευκαιρίας (λαντ οβ οπορτσιουνιτι), στην Ακρόπολη . Στο τέλος της ξενάγησης δήλωσε ότι η κολεξιόν του Tommy Hilfiger είναι εμπνευσμένη από τη γαλανόλευκη. Επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία. Εδώ και λίγες μέρες έχει αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας (και Θρησκευμάτων).

Κώστα Καραμανλή: Αιτιατική του "Κώστας Καραμανλής". Πρόκειται για τον Πρωθυπουργό της Χώρας, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπο, αφού επέλεξε τον ανωτέρω Άρη Σπηλιωτόπουλο μια φορά για εκπρόσωπο του κόμματός του και δυο φορές για Υπουργό της Κυβέρνησης του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι ο Κώστας δεν επέλεξε να νυμφευτεί τελικά τον Άρη γνωστό στο πανελλήνιο και ως σαλώμη διαλέγοντας
Την ομορφότερη ξεκαρφωτάσσα.
Κρίμα για το όμορφο δεξί αγόρι.

O Σχολιαστής είπε...

Πρόσεχε τα λόγια σου ανώνυμε. Ομορφότερη για τα δικά σου γούστα...