Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ήταν ένα μικρό καράβι...το "Τurgut Reis"


Το καραβάκι λοιπόν, το έλεγαν (δηλαδή το λένε ακόμα ) «Τurgut Reis» και χτες, ο καπετάνιος του, λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αποφάσισε να πάει να δει το ναό του θεού της θάλασσας στο Σούνιο.

Το γεγονός δημιούργησε σωρεία παρεξηγήσεων στους ευέξαπτους Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι από σήμερα το πρωί κράζουν και διαμαρτύρονται γράφοντας τα διάφορα συνήθη αναληθή του τύπου,«Τουρκική φρεγάτα έξω από το σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα» ενώ είναι ξεκάθαρο ότι:
α) Η φρεγάτα έφτασε μόλις μέχρι το Σούνιο και δεν παρενόχλησε τον μεσημεριανό ύπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού.
β) Η φρεγάτα, όπως είπαμε παραπάνω, δεν ήταν τουρκική παρά μόνον τουριστική

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 9 το πρωί όπου το τουρκικό σκάφος αναψυχής πέρασε το στενό μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου. Ο καπετάνιος, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες ψάχνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν, έπλεε σιγά σιγά και με προσοχή στους ψαράδες μέσης και παράκτιας αλιείας, οπότε του πήρε τέσσερις ώρες να φτάσει μέχρι το Σούνιο. Ήταν εκεί γύρω στη μία το μεσημέρι, έδειξε τον ναό στο πλήρωμα της δεξιάς πλευράς του σκάφους, έκανε αναστροφή, το έδειξε και στους αριστερούς και έφυγε με τους ίδιους αργούς ρυθμούς, βγαίνοντας στα διεθνή νερά του Αιγαίου στις πέντε το απόγευμα. Για αυτήν την αναστροφή εντός των, προσφάτως αγιασμένων κατά τα Θεοφάνεια, ελληνικών υδάτων οι Έλληνες δημοσιοράφοι τον κατηγορούν ότι παραβίασε κάθε έννοια αβλαβούς διέλευσης...

Πάντως, όπως φαίνεται και από την γραφική αναπαράσταση της εφημερίδας "Τα Νέα" είναι προς τιμήν του το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβει εντός του ωραρίου νάιν του φάιβ με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί με υπερωρίες ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Κράτους για την έκδοση διαβημάτων κ.λπ. κ.λπ.

Τέλος, για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, όταν τα πράγματα φτάνουν εκεί, τι θα κάνεις; Θα τον στείλεις στον πάτο του Αιγαίου; Το θέμα είναι τι έχεις κάνει με την εξωτερική σου πολιτική και την "άσχημη κοιμωμένη της πραγματικότητας" που έχεις για Υπουργό Εξωτερικών όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μην αποφασίσουν να αρχίσουν οι Τούρκικες φρεγάτες να τραβάνε χειρόφρενα έξω από το Σούνιο...

4 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

εδώ
http://environmentfood.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html

η άσχημη κοιμωμένη του ΥΠΕΞ

καλημέρα κομπάντρε

Mikros Alitis είπε...

Να ζητήσουμε καμιά συγνώμη από την Αμερική, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...

O Σχολιαστής είπε...

Συγνώμη δεν ζητάμε ποτέ από την Αμερική. Κατά παράδοση λέμε πάντα "Ευχαριστώ"

Mikros Alitis είπε...

Ναι δίκιο έχεις, ευχαριστώ είχε πει...